Ödül için yazmıyorum. Kimseyi de eleştirmiyorum. Sadece size bu işten yıllardır evini geçindiren biri olarak bir kaç önerim var.
Seo çalışması dediğiniz konuda bende zamanında ismi çok büyük kişilerle çalışmıştım. Bir süre sonra ters etki yapmaya başladı. Şimdi sitelerimin hiç birinde buna benzer çalışmalar yok. Zaten kaliteli haber yaparsanız mutlaka linkler kendiliğinden oluşuyor. Google 'da aslında bunu istiyor.
Siteye anti seo uygulamış olabilirler. Web yöneticisinden size gelen linkleri kontrol edin. Eğer işe yaramaz linkler varsa google a link reddetme isteğinizi liste yapıp gönderin. Maalesef seo yapacağım diye bazen kötü linkler gönderebiliyorlar veya rakipleriniz çıkmamanız için kötü link ekletmiş olabilir.
Haber içeriği konusunda bazen çok iyi iş yapsak da kesinlikle hit almıyor. Ben bunu şu şekilde çözdüm. Bir haberi yazmadan önce rekabet seviyesiniz analiz ettim. Eğer popüler , kendinden hitli bir site değilse hit çekecek doğru haberleri eklemek gerek. Popülist olmak yerine daha kıyı köşe haberler seçmenin büyük etkisini görürsünüz. Birde ufak haber sitelerinin popüler yazılarını takip edin. Bazen öyle hit getirecek kelimeler çıkıyor ki aklınız gider. Ben böyle çok hit çekiyorum. Bir çok site en çok okunanlar bölümü mutlaka koyuyor. Açık sayaçta varsa mutlaka inceleyip çok sağlam konular bulunuyor.
Belli ki çok büyük emek vermişsiniz. Doğal olarak karşılığını almak istiyorsunuz. İnşallah başlıkta aradığınızı bulursunuz.