mener adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
TCMB kurlarına göre EUR 2,7 civarında değil 2,77 imiş o gün. Zirvede satacak kadar becerikli insanlar için (neden zirveye kadar beklediklerini ve tam da zirvede satabildiklerini varsayıyoruz ki? müneccim mi bunlar) %6 kazanç tabii iyidir ama %9 da değil yani.
27.10.2014 2,84
30.10.2014 2,80
31.11.2014 2,77

17 Aralık'ta 2,96 olmuş.

31'inde USD 2,21 imiş. 17 Aralık 2014'te 2,37 olmuş.

Yüzde olarak o gün de USD EUR'dan daha çok artmış, sonra beraber düşmüşler ama EUR hep daha fazla düşe düşe bugüne gelmiş. Sonuçta da uzundur EUR/USD düşüyor.

16-17 Aralık'ta Türkiye'ye has durumlar oldu herhalde ondan bir fırlama oldu. Konunun EUR'daki düzelmeyle hiç alakası yok, olsa zaten EUR/USD'deki gidişat düzelirdi.

"İlla ki yükselecek." meselesi de biraz garip. Zamanında burada "altın her zaman artar" diyen onlarca kişi vardı, altın gerileyince esameleri okunmaz oldu. Konulardan kaçar oldular. O gün de "her zaman diye bir şey yoktur" dedim bugün de aynı şeyi diyorum. Hayat değişken, bir şeye takılıp kalmanın anlamı yok. Bir şeyin fiyatı düşmekteyse bunun bir sebebi olabilir, yükselmekteyse de olabilir. Yerinde sayabilir ya da zirvede olabilir. Neyin neden olduğuna (bugün konu Euro'nun düşüşü, EUR'un neden düştüğüne) bakmadan yapılan şey analiz değil kumar oynamaktır.
Eyvallah, dediğim gibi müneccim olmaya gerek yok, biz 10 bin 100 bin ile kar ederken 1 milyon 10 milyonları olan 1 milyarları olan insanlar mevcut onlar da aynı şekil kar yapabiliyorlar. Dönemsel vakalarıda bu şekil karları yüzünden çıkartıyorlar. Bu yüzden bizde kasenin kıyısından alabiliriz diye konu açtım. Bilgilendirme yaptım. Yani kenarda duran para zaten bekliyor değer kaybediyor sonuç olarak € 2 TL ye düşmez ama 1 sene sonra 3 TL olur tabi buda varsayım lakin uzun vadede baktığımızda € ve $ her zaman artmıştır. Şimdi savaş çıkar Avrupa Birliği BİTER o zaman başka ama emin olun ki bunlar olmaz € da $ da bitmez çünkü o büyük güçlü insanlarında ellerinde $ ve € var. İllaki artar.
Ayrıca ben o dönem için € ya yatırın demiştim 2,08 den de $ almıştım 2 3 ay kadar önce o zaman $ karlıydı € sabit bağlanmıştı mesela. Dönem dönem $ ve € değişiyor. Mesela şuan $ alacağıma € alırım $ 2,5 TL yi göstermezler sanmıyorum. Ama € gene 3. TL seviyesine yaklaşır.