Çok tesekkkür ederim uyarılarınızı dikkkate kesinlikle alacağım Tekrardan çok tesekkür ederim..
Taspinardizayn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar yoğun iş temposu dolayısıyla ancak bu saatlerde sitelerinizi inceleme fırsatı bulabiliyorum.

Öncelikle site kişisel bir site. Tasarım, kodlamalar ve diğer her şeyden önce baktığım ilk şey içerikti. Ne kadar süre aralıkla içerik girilmiş dikkatimi çekti. Sitenizde bulunan durum sadece kişisel değil herhangi bir sitede de sıkıntı arz edecek bir durum. İçerik paylaşım tarifleriniz arasında minimum 5 gün var, ve Ağustostan beri hiç içerik girilmemiş. Bu sıkıntılı bir durum ve bu blogunuzdan çok fazla takipçi kaybettirecek bir harekettir. Buna dikkat etmeni ve eğer siteni canlı bir yer haline getirtmek istiyorsan günlük olmasa da 2 günde bir yazı eklemeye çalış. Zaten günde bir yada iki günde bir yazı yazacak kadar aktif olabildiğinde bunu da insanlara okutabilecek ve takipçi kazanabileceğin çok fazla durumda ortaya çıkacaktır.

Site içeriğine ve başlıklara tekrardan baktığımızda sitenin aslında "kişisel" olmaktan ziyade ilgilendiğin alanlarda haber yapmak ve paravan içerik girilmiş bir site olduğu ortaya çıkıyor. Bunun artıları ve eksileri var. Örneğin kişisel bir sitede ben son paylaştığın "Bunları biliyor muydunuz?" başlıklı yazını liste halinde olduğu gibi okumak istemezdim şahsen.

Şöyle düşün iki tane restoran var. İkiside makarna ürünleri satıyor. Birisi sade makarnayı haşlayıp tabağa koyuyor ve 5 liraya satıyor. Diğeri ise makarnayı binbir sosla güzelleştirip, yanlarına mezeler getiriyor fiyatı ise 50 liraya satıyor. İçeriğine yani makarnaya zenginlik katan insanın restoranına daha fazla müşteri geleceğine eminim. Bu işin sadece içerik olan kısmı. Bunun birde mekan iç dizayni (sitenin tasarımı), çalışan güleryüzlülüğü (sitede kullanılan dil olabilir) vs gibi bir çok faktör de etkili olacaktır.

Sitene geri döndüğümüzde tasarım hakkında konuşmak istiyorum. Tasarım güzel, fena değil. Fakat biraz günümüzden geri kalmış duruyor. Daha çok 2012,2013 tasarımı. Eğer fırsatın olursa tasarımı değiştirmenden yanayım ben. Şuan ki tasarımlarda Google fontslar kullanılmakta. Bu siteyi biraz daha kaliteli hale getirmekte. Çünkü gözüme çarpan diğer kısım ise fontların çok ufak ve okumanın zor olmasıydı. Bunu da göz önünde bulundurmalısın.

Sitenin istatistiklerine baktığımda, google'da az indeksinin olması ve alexa değerinin düşük olması sanki biraz ziyaretçi sayında sıkıntı var gibi gösteriyor. İkibuçuk yaşında bir site ve kendi adına yani seni temsil eden bir site olduğu için bence kesinlikle çok daha özen göstermelisin diye düşünüyorum.

Şimdilik söyleyeceklerim bunlar. Yazdıklarımın hiç birini olumsuz bir şekilde yazdığımı düşünme. Göze çarpan şeyleri yazdım çünkü bunları bazen bizler kendi sitelerimizde göremiyorum fakat kullanıcılarımızı çok büyük yönde etkiliyor.

Özetlemek gerekirse:
# Tasarımı değiştirmen taraftarıyım
# Düzenli içerik olmazsa olmazdır.
# Güzel bir seo çalışması yapmalısın.
# Sitene giren insanlar ile bir kere diyalog kurmayı başarabilirsen takipçi kazanırsın. Bunu çok iyi yapan insanlar var. O blogları bulup notlar çıkarmalısın.
# Sitene insanların sadece Google'dan bulup gelmelerini beklemeden Facebook, twitter, google+, stumbleupon, digg gibi bir çok sosyal medya aracını kullanarak sitene insan sokabilirsin. Türkiye'de en çok kullanılanlardan hesaplar açıp siteni insanlara duyurmalısın. Site linkin ne kadar çok paylaşılır ve oralardan sitene insan girerse bunu google farkedecektir elbet.