kokul adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam firmanın ispcomega paneli var. onun etkisi olmaz sanırım. Sizin öneriniz varsa alabilirim. Ram artışı ile maliyet benim yıllık kazancımı karşılayamayacak. Şu anda o kadar bütçe ayıramıyorum. Kurumsal plana geçip cdn hizmeti mi alsam diye düşünüyorum. 15 gün içinde kiralık sunucuyu iptal etme hakkım var. Araştırma evresindeyim. CPU tüketimine neden olan eklenti Download Monitor olabilir mi. Bugün onu etkinleştirdiğimde yine ram şişti. Wordpress yazılımı-tema kontrolü mü yaptırsam, firma mı değiştirsem karar veremedim. Gerçekten işi bilmemek çok zor. İki buçuk yıllık emek olmasa bıktırdı valla. Bırakmak istiyorum, bezdirdi bu sunucu derdi. 2500 e yakın sayfa, 5000 yorum var sitede. Ortalama 2k hit. Firma öneriniz, sunucu öneriniz varsa bildirirseniz sevinirim. Ya da başka çözüm yolları...

Bu arada aklıma takılan bir şeyi daha sorayım; panelde sunucu durumuna baktığımda TELNET servisi çökmüş diyor. Bu önemli bir şey midir? Teşekkürler.
merhaba

telnet servisi ile işiniz yok hocam o problem değil

wp ile ilgili bir durum söz konusu ise wp optimizasyonu işinizi görecektir , ilk bu adımı izleyiniz bence.wp de sorun var ise sunucu değiştirmeniz çözüm olmayacaktır.çünkü sorunlu wp siteler 10 hitti bile 2gb ram tüketimi yapabiliyor.daha sonrasında wp ile ilgili bir sıkıntı yok ise 2 gb ram ve 50 gb ssd bir vds paketi tercih edebilirsiniz.türkiye bütcenizi aşıyor ise yurtdışından kampanyalı uygun fiyata ssd vds bulabilirsiniz