iyi de aga 300 liraya ugras ugras 10 mbit sunucu mu yapacak. ayda 300 lira internet 50 lira elektrik faturasi verecek adamin kafasi varsa 250 lira taksitle bir server alir 100 liraya colocationa verir. ya da direk bir server kiralar. evde ofiste sunucu barindirmak her turlu zarardir.
Buradaki amaç para değildir "sunucumu işyerinde barındırmak istiyorum"
mikrotike gerek yok bir
ikincisi hat upload 100 mbitte 3mbit buda 2
ttnet verdiği airties modemi brigde modda çalıştırıp pppoe ile kurdunmu natla falan uğraşmassın 3
192.x.x.x local class ip adresine cpanel kurarsınız ancak çalışmaz. lisans
başka sorun varsa yardımcı olayım
Tarık sağol bilgilendirme için
Hani ofiste adsl kullanacağız deseniz anlarımda. Kullanıcıları x b c d diye gruplandırıp.
web sunucusunda her hizmetin bir real ipsi olacağı için tam anlamı ile tek parça olarak 10 mbps upload nasıl sağlıyorsunuz.
Test amaçlı yakın zamanda 2-3 hat üzerinden deneme yapacağım.
Bi tane olmuyor işte her adsl için farklı ip olur dışardan gelen kullanıcılar hangi ip adresine gidecekler sorun burda? sen olayı tam bilmediğin için yorumlamışın ama çok yanlış düşünüyosun eğer dediğin gibi bişey olsa şimdiye kadar 10 kez kullanırdım.
Mikrotik vb makinalarda mantık şudur dışarı çıkarken varolan internetleri birleştirir (Not balance vb yöntemler) burada sorun yok zaten 100 mbit download alabilirsin ama dışardan gelirken bu yöntemlerin hiçbirini kullanamazsın yani 10 tane hattın var bu hatların ip adresleri tamamen farklı bi defa dediğin yöntem tamamen güvenlik yapısına aykırı konuyu çok dağıttım özetliyorum sen "a" ip adresine istek yolladın tarayıcından cevap "b" ip adresinden gelirse senin bilgisayarın zaten bu cevabı kabul etmez.
Test amaçlı yakın zamanda 2-3 hat üzerinden deneme yapacağım.
NOT: ClubMusicTR konuyu çok saptırdım/saptırdık senden özür dilerim bu konuya son mesajımdır.