Merhaba arkadaşlar. Ben de yıllar önce (1998) ilk web sitelerimi yaparken aklımda tek bir şey vardı. Aileme yaptığım işleri beğendirip onları gururlandırmaktı. Bu tabi 10 yaşımdaydı. Zaman geçtikçe arkadaş çevresi ve internet Türkiye'de yayılmaya başladıkça artık global bir beğeni toplama hevesi içerisine girdim. Çünkü web sitesi yapmak bir sanat işidir derim hep. İnsana hoş ve sıcak gelecek, göz yormayacak, hitap edilen kesime en uygun renk seçilecek, uyum ve ahenk bozulmadan reklam yerleşimi yapılacak ve tabii ki sitenin içeriği doldurulacak. Ve bir sanat gerçekleştirirken de bu ürünü herkesin beğenmesini ve kullanmasını isteriz. Bu yüzden de insanların düşüncelerini sürekli merak ederiz. Çünkü etrafımızdaki insanlar da bizim birer kullanıcılarımızdır artık.

Fakat inanın bir süre sonra etrafınızda ki insanların düşüncelerinden çok; işi bilen, bu işte tecrübe sahibi birilerinden duyacağınız tüyolar ve bilgiler sizi daha çok ilgilendirecektir.

Ben bu tüyo ve bilgilere yıllarca ihtiyaç duydum ve hala da duyarım. Çünkü "bin bilsende bir bilene sor" atasözümüz bu durumu çok iyi açıklar. Bu bir gereksinim gibi bir şeydir. Ve bende bu forumda artık yeni başlayan arkadaşların sitelerini değerlendirip onlara hem fikir hemde beyin fırtınası yapabileceğimiz bir ortam yaratmak istiyorum.

Hem sitenizin tasarım açısından göze hitap etmesi, hem sizlere yol göstermek açısından, hemde Seo açısından bir kaç ipucu vermek istiyorum.

Dediğim gibi elimden geldiğince yardım edicem, ayrıca başka arkadaşlarda değerlendirme yapabilirler, çünkü ne kadar çok insandan yorum alırsanız o kadar çok kafanızda bir şeyler oluşur.

Hepinize iyi akşamlar Sitelerinizi bekliyorum arkadaşlar.