Arkadaşlar, wordpress ile ilgili aslında çoğu kişiyi ilgilendirebilecek bir problemin çözümünü . Sizlerin de katkıları ile bulmak istiyorum. Eğer çözümü burada bulabilirsek bu konuda veya benzerlerinde yardıma ihtiyacı olanlar da bu durumdan faydalanmış olurlar.

Fotoğrafların sayfa yükleme hızı ile iligili etkileri çok büyük. Benim ise çözmek istediğim problem şu;

Wordpress' te postlar içine orjinal boyutları ile büyük fotoğraflar koydum. Fotoğraflar büyük ama post içine browser tarafından 110x110 a küçültülüyorlar. Bu fotoğrafları post içine koyarken haliyle wordpress bunların thumbnail, medium ve large ölçülerini de otomatik oluşturdu ve uploads içine benim koyduğum orjinal fotonun yanında en az 3 adette aynı fotonun değişik ölçüleri eklendi. Bu ekleme sırasında wordpress fotonun dosya adını orjinal olarak aldı ve dosya ismi sonuna noktadan önce -150x150 gibi eklemeler yaptı.
Sorunum ise şu; Browserda ana sayfa veya post sayfası açıldığında 1000x1000 ölçüsündeki fotonun 110x110 hali görünüyor ama foto browser ile yüklenirken 1000x1000 in boyuntunda yükleniyor. Yani 150-200 kb. gibi. Bu da 4-5 fotolu olan postlarda sayfa yükleme hızını çok azaltıyor. Bunun yerine o 4-5 fotoyu uploads daki 150x150 ebatlı olanları ile değiştirebilsek o zaman her biri 4-6 kb olan fotolar yüklenecek. Ayrıca mevcut durumda uploads içindeki bir fotonun kullanılmayan versiyonları da serverda fazla yer tutmayacak.
Bu konuda birçok plugini inceledim ve makale yazı okudum ama cevabı bulamadım. Çoğunlukla yazılar thumbnail/featured üzerine yoğunlaşmış ki benim derdim o değil.
Nasıl yapabilirim de postlarda 110x110 görününen ama aslında 1000x1000 olan fotoları uploadsdaki 150x150 ile değiştirebilirim.
Bu arada yüzlerce değişim söz konusu olduğu için tek tek yapmak imkansız.

Cevaplarınız ve fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.