Domainace adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Com ve Net domainleri süre dolmadan önceki gün dahil, Org, Info, Biz domainleri ise yenileme süresi dolduktan bir kaç hafta sonra dahi GoDaddy den başka firmaya transfer edebilirsiniz. Bütün mesele, domain yönetici e-posta adresinin değişmeyip, transfer istediğinizde izin mailinin size ulaşmasında. GoDaddy Com ve Net domainlerde yenileme süresi dolunca, domainin yönetici e-posta adresini değiştirip kendi e-posta adresini koyuyor ve artık domaine gelen e-postalar size ulaşmıyor. Dolayısıyla transfer izni verip, domaini transfer edemiyorsunuz. Org, Info ve Biz domainlerde ise süre dolduktan sonra domainin e-posta adresini değiştirmeyip, sizin e-posta adresiniz olarak bırakıyor ve sizde isterseniz transfer yapabiliyorsunuz. (Eskiden süre dolum tarihinden sonra Com ve Net domainlerinde e-posta adreslerini değiştirmiyordu ama bazı domaincilerin, domain açık arttırmalarda yüksek fiyatla sonuçlanan ihalelerde domain sahiplerine ulaşıp domaini ucuza kapatmaları, ayrıca bazılarının bu açık arttırmaları, gerçek domain değer tespiti için kullanmalarının sıklaşması vs. sonrası, artık süre dolunca domain yönetici e-posta adresini değiştirip, domaine erişimi kısıtlıyor)

Aslında çoğu firma yenileme süresi sona eren domainlerin yönetici e-posta adreslerini değiştiriyor, hatta bazıları kilit açma vs. ne varsa engelleyip, domaine ulaşımı yenileme hariç tamamen kapatıyor.

Tavsiyem, GoDaddy de domain süre bitişinin en geç 1 hafta öncesinde transferi başlatmanız. Son gün dahi transfer yapılabilir ama hastalık, problem, domaini taşıyacağınız firmanın yavaş olması vs. riske girmeyin derim. Son gün saati yanlış hesaplarsanız, domaini GoDaddy'de yenilemekten başka yol kalmaz. Ya da yarın hizmet sözleşmesinde değişiklik yaparlar, işler değişir kapanda kalırsınız.

Name server ayarları otomatik taşınır, sitelerin taşıma sırasında kapalı kaldığını hatırlamıyorum, ama belki yarım saat, bir saat falan kapalı kalıyordur. Domaini taşıdığınız firma iyiyse problem çıkmaz.

Domain whois kontrol ettiğiniz yer güncelleme yapmamış, eski bilgileri gösteriyor. Taşıma bitmiş artık değişiklik, kapanma olmaz, hayırlı olsun.

Name.com "privacyplease" koduyla, bedava domain kimlik gizleme hizmeti veriyor, kimlik gizlemek isteyen boşuna para vermesin. Transfer başlatırken gizleme kodunu kullanırsanız, domain sahibinin kimliği otomatik olarak gizleniyor. Domain yenileme sırasında yenileme kodu ve yenileme gerçekleştikten sonra yeni işlemde domain kimlik gizleme kodu kullanılabiliyor.(Aynı anda sadece 1 kod kullanılılabiliyor dolayısıyla kimlik gizleme için kod kullanmayı yenilemeden sonra ayrı bir işlem olarak yapmak lazım) Kimlik gizlemek isteyenler için oldukça avantajlı bir firma.
Bilgi için teşekkürler. Bu arada godaddy bana 2. kez e-posta ile indirim kuponu gönderdi. 19.40 TL ye bize transfer edin +1 yılda biz uzatalım diyor. Şahsen bana pek hesaplı gelmedi. org domainde bu rakamı arttırdı ve bir domainimde
"ü" harfi vardı. İndirimli kupon dur bakayım geriye ne kadara taşıyacak diye merakımdan transfer alanına girdim ve o domainimi kabul. Ne yani godady e 9 domain gidecek 1 domain "ü" harfi içerdiği için name.com da kalacak.

Sizce 19.40 + 1 yıl bedava uygun mu? Şahsen bana pahalı geldi. Taşımış olsam 2 yıl sonunda bu sıkıntıları tekrar yaşayacağımda bir gerçek.