Merhaba arkadaşlar. Artık sona doğru geliyorum

Sıfırdan yapmış olduğum sistemde kopya kayıt olup olmadığına bakmak istiyorum. Bununla alakalı olarak bana yardımcı olabilir misiniz? Google'da baktım fakat işin içine else ve if girince biraz karıştırdım ortalığı.
İlginize çok teşekkür ederim.
<html>
<head>
<title></title>
<meta charset="utf-8">
</head>
<body>
<?php
if(!$_POST['aracEkle']){ exit(); }
/*Hızlı Boşluk Kontrol**/
foreach($_POST as $value)
{
if(empty($value)){ echo 'Boş değer algılandı. Geri dönüp tüm değerleri kontrol ediniz.'; exit(); }
}
include "db.php";
db_baglan();
$islem = mysql_query("INSERT INTO otomobil ( sase , arac , bulunduguyer , tarihi , ekleyenkisi ) VALUES ('".$_POST["sase"]."','".$_POST["arac"]."','".$_POST["bulunduguyer"]."','".$_POST["eklemesaati"]."','".$_POST["ekleyenkisi"]."')")or die(mysql_error());
if($islem){
echo "<center>Araç sisteme kaydedildi. 3 saniye içerisinde araç ekleme sayfasına yönlendiriliyorsunuz.</center>";
echo "<META HTTP-EQUIV=\"REFRESH\" CONTENT=\"3;URL=arac_ekle.php\">";
}else{
echo 'Bir hata oluştu.';
}
?>
</body>
Buradaki sase kısmı benim için benzersiz olmalı. Yani o araç ile bir post gelirse eğer, direk javascript ile ekranda uyarı verdirip tıklanıldığı zaman eski sayfaya dönebilir mi?
Çok teşekkür ederim.
Söyleyeceğim şey sana yardım etmeyecek belki ama mysql_* fonksiyonlarından vazgeç php => 5.5 ile mysql fonksiyonları artık kullanılmayacak. PDO veya mysqli kullan, benim tercihim 1.'si.