Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.
Akınsoft muhasebe programı kullanılmaktadır. Firebird veritabanı ile çalışıyor ama iş yükü artıkça ileride msql veritabanına geçiş yapılacak.
Şirkette 12 adet bilgisayar var +1 bilgisayar uzakta 4 bilgisayar local üzerinden bağlantı yapacak +1 uzak bilgisayardan bağlantı yapacak.
Şu şekilde bilgi vereyim size ofisde 12 bilgisayar bu bilgisayarın 2 tanesi patronların yani bu kişiler program üzerinden verileri kontrol edecekler. Yani carilere ne işlem yapıldı yapılmadı şeklinde. Çok sık değil arada sırada kontrol edecekler. diğer 4 kullanıcı muhasebe programına giriş-çıkış bilgi ekleyecekler bu işlemlerde çok sık olmayacak. +1 kullanıcı uzak masa üstünden gece kontrol sağlayacak evde şehir dışında vs. diğer kullanıcılar ise gerektiğinde işlem yapacak kayıt vs.
Ben şu şekil düşündüm iyi derecede ev bilgisayarı 2,500 tl civarında hp 4gb ramli +server 2012 programı 15 kullanıcılı ile 3100 tlye tututoyor. Bilgisayar almaktansa server almak mantıklı geldi bana. Ayrıca başka gideri ne olur serverin?
Özetlemek gerekirse 12 ader bilgisayarı server üzerinden çalışma yaptırmak istiyorum local üzerinden 192,168,x,x iplerle uzak bağlantı yaptırıp bütün bilgiler serverde olsun, çift kayıt yaptığı için daha sağlıklı olur ve kişisel bilgisayarlda bilgi olmaz diye düşündüm doğrumu düşündüm bilmiyorum... Sizler yol gösterirseniz sevinirim.
iyi çalışmalar