Link wheel olayı biraz detaylı bir algoritma, matematiksel ve diyalektik düşünüp buna göre bazı şeyleri yapmak gerekiyor. Benim önerdiğim ideal sistem şu şekilde olmalı;

Dünyaca ünlü blog sitelerinden (Blogger, WordPress.com gibi) birer tane blog açıp bunları bir süre güncel tutarak rewright makalelerle destekleyin.
Sonra ana paravan olarak adlandıracağımız bir site açın bu site ücretli domainde olsun, daha linkleme falan yok tabii.
Daha sonra bu bloglardan ana paravan dediğim siteye footer link ve makale içeriklerinden link verin. Diğer paravanları da kendi arasında linkleyin ancak karşılıklı link olmasın yani çapraz bir döngü kurun, bu ücretli domainlere alınan hostingler de mümkün olduğunca A Class IP SEO hosting olsun en kötü ihtimal C Class IP olabilir.

Finalde 1 ay gibi bir süre geçtikten sonra bu ana paravandan kendi sitenize link verin ancak bu linki footer/header üzerinden değil tanıtım yazısı olarak verin.
Footer'da ise örneğin ana sitemiz R10.Net ve kelimemiz de webmaster olarak düşünelim buna göre bir linkleme yapacağız;
"Türkiye'nin en büyük webmaster forumlarını destekliyor ve öncülüğünü kabul ederek webmaster forumları içerisinde onlara başarılar diliyoruz." gibi cümle içerisinde geçirirseniz daha organik gözükecektir.

Başım biraz kalabalık olduğu için kısa geçtim, makale tadında anlatmak elbette ki daha yararlı olacaktır ama umarım anlaşılır bir dil kullanabilmişimdir.

Kolaylıklar dilerim.