Hocam size olayın mantığını anlatıyorum, kafanıza göre hesaplayın sonrasını.
Dropship firmasına sipariş geçtiğiniz zaman evet tam fatura gönderirler, hatta belki sizin adınıza gönderirler. Hiç sorun yok.
Asıl sorun siizn para kazandığınız noktada başlıyor. Siz 100 liralık satıştan 5 TL kazanıyorsanız bunun vergisini devlete ödemek zorundasınız. Sizin adınıza ödüyoruz falan diyor kimileri. Sizin adınıza da ödese sizin elinize geçen paradan yine gelir vergisi ödemek zorundasınız.
Yani ben size şurda kuyu kaz al sana 10 TL desem devlete vergisini ödemek zorundasınız bunun içinde vergi mükellefi olmak zorundasınız.
He kazandığınız 100-200 TL için gelip size kimse ne yapıyorsun demez. Ama deme olasılıkları var ve işin cezası da var. (Ceza tutarını tam bilmiyorum. Ödenmeyen vergi x10 gibi bir muhabbet vardı yalan söylemeyeyim)
Ayrıca dropship olayına gelince.
Vermiş olduğunuz siteye 4 yıl önce başladım. Bi ara el değiştirdiler. Sınırsız üyelik 250 TL ödemiştim. O el değiştirme de eski üyelikleri sildiler ve ben faturayı falan kaybettiğim için hak iddia edememiştim. Yok şirket kurmanız gerekmez yok 50.000 ürün falan diyor da ürünleri alıp gittigidiyora atmak n11'e atmak veya site açmak marifet değil hocam.
Ben 2 yıl önce 100 TL sermaye ile (Bildiğimiz 100 TL) şirket kurdum şu an işlerim çok iyi ama daha yeni yeni para kazanmaya başladım. 2 yıldır sırf yatırım yapıyorum.
Ben sabırlıyım 2-3 yıl para kazanmayı düşünmediğim gibi 5 parasız gezmeyide göze alıyorum derseniz hemen girin, kazanırsınız.
Ama yok ben site açayım atayım 50.000 ürün diyorsanız hiç bulaşmayın. Tecrübe ile sabit.
Aklınıza takılan soru olursa sorabilirsiniz
Hayırlı kazançlar
Hocam kusura bakmayın yine rahatsız ediyorum

Facebook'ta bir muhasebeci arkadaşa sordum
"şirket değilde kendi adınıza defter açtırırsınız. vergi dairesine para gitmez ama defter açmak için notere, odaya ve muhasebecinize para ödersiniz. bulunduğunuz ile göre değişir.odaya kayıt olurken ve her yıl aidat olarak ödersiniz. notere açarken ödersiniz. muhasebeciniz aylık alır" dedi.
Notere tahmini 50 tl versem, odaya 100 Tl,
Muhasebeye aylık 110 tl : 260
her ay 110 tl muhasebe hesabı, opencard güzel bir temam var, ürün tedariğini kendim alıp. zaten ben sipariş alcam onlar gönderecek. o tarzmı çalışssam.
Ama pos sorunu olacak birde sanal pos için hem modül hem 400 lira gibi ücret ödüyecem yada iyzico ile kredi kartı taksit filan, paypal,havale ilede ödeme alabilirim
Yoksa dropsipping 2.500 tl sınırsız özellikli muhasebeye gerek kalmadan tüm bankaların poslu, yine aynı yerden tedarik alıp mı yapsam daha mantıklı mı olur ?
Sonuçta her ay muhasebeciye vericem..
Ne yapsam bilmiyorum çok kararsız kaldım.