Merhaba arkadaşlar.

Başlıkta da belirttiğim gibi ilk defa adsense düşünerek (uzun vadede) site kodladım ve değişik bi'şeyler yapmaya çalıştım ama adsense politikalarına uygunluk konusunda endişelerim var.

Yapı kısaca şöyle.
5 ayrı site kodladım, 1 tanesi server diğerleri alt siteler gibi düşünülebilir. Sisteme giriş yapılınca tüm alt sitelere de giriş yapılmış oluyor. Zamanla yapıya ciddi siteler de eklemeyi umuyorum.

Kişisel blog olarak da kullanacağım sitelerden biri şu an imzamda mevcut.
(Yorumlarınızda link paylaşmazsanız sevinirim)
Headerdaki linklerden sisteme bağlı diğer sitelere de ulaşabilirsiniz.

Siteler ve özellikleri:
1 - Kişisel blog ve ıvır zıvır konular olcak muhtemelen, kararsızım.
2 - Wallpaper sitesi. Her cihaza uygun çözünürlük, renk tonlarında değişiklik imkanı.
3 - Desen sitesi. Renk tonlarında değişiklik imkanı.
4 - Video klip sitesi. Youtube apisi kullanıldı. Videolara farklı dillerde altyazı gömülebiliyor, altyazılı klip izleme ve şarkı sözleri sitesi diyebiliriz.
5 - Server (myweb). Şimdilik sadece üyelik işlemleri için kullanıldı, akıbeti belirsiz.

Çekincelerim ve sorularım:
1 - Yapıya bağlı tüm sitelerin nerdeyse her sayfasından diğer sitelere konu odaklı random linkler oluşuyor. Linklerin yeri sayfaya göre değişiklik gösterebiliyor ama genelde sağ blokta görebilirsiniz. Bu linker yararlı mı zararlı mı karar veremedim.
2 - Wallpaper ve pattern siteleriyle ilgili olarak da görsel içerik sitelerine adsense onayının kolay çımkadığını duydum umarım doğru değildir. "Hem telif hakları sorunları hem de yetersiz yazılı içerik"ten kaynaklı sorunlar oluyormuş sanırım.
3 - Video sitesinde de youtube api kullanıyorum sorun olmaz sanıyordum ama youtube üstünden mp3 dinleten sitelere de adsense verilmediğini öğrendim, sanırım video sitesi sıkıntı olcak.

Genel değerlendirme ve tavsiyeleriniz çok işime yarar. Teşekkürler.