Son 3-4 aydır sunucu sorunları bitmedi.
Sitemin yazılımı wordpress.
Ortalama sayfa büyüklüğü 1,5-2 mb
Ortalama hiti 4-5 ay önce 2k-3k arası idi. Lakin sunucu sorunları ve benim ilgisizliğim ile hit düştü. Önceden bazı günler 10 k bile görürken, sunucudan yana hiç şikayet gelmez iken, son 2-3 aydır site zaman zaman aşırı istek alıyor diye hosting firması tarafından kapatıldı. Halbuki aldığı günlük hit 2k ya bile ulaşamıyordu. Anlık hit en fazla 20-30 kişi. Eskiden anlıkta 1500 de bile sıkıntı olmuyordu. tamam dedim, sunucu değiştirecem. Aynı firmanın dynamic cloud sunusuna geçtim. 1 cpu, 1024 ram ve 10 GB harddisk. Yardım istediğim konu şu:
Cloud sunucuya geçtim ama site yine sürekli tıkanıyor ve reset istiyor. Destek istediğimde RAM ve CPU seçeneklerinizi yükseltmelisiniz deniyor. Aylık 30 dolar kazanmayan site için bu miktar şu anda çok geldi bana. Kaldı ki yine aynı sorunu verebilir. Sanki sitede birşey var da cpu yiyor ve ram tüketiyor. Hit kaynaklı değil diye düşünüyorum. Aklımdaki sorulara cevap verebilecek var mı?
1-) Yazılım ile sunucu uyumsuzluğu olabilir mi?
2-) Sitede ram yiyen cpu tüketen her ne varsa bulunabilir mi? (Sanki bu mu sorun, zira hitli nice site çok daha az sunucu parası ile iş yapıyor, ya da hosting firması mı değiştirmeliyim?)
3-) Sunucu optimizasyonu ile bu sorun aşılabilir mi?
Değerli görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar. Ama ücretli ama ücretsiz yardım tekliflerine açığım. Aşağıda 3 günlük server istatistikleri mevcut:
Not: Sitede w3 total yüklüydü, kaldırdım. Super cache yükledim o da fayda etmedi. Çözüm bulamazsam kiraladığım sunucun parasını geri isteyeceğim. Okuduğunuz için ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...