prelude adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar merhaba, sorunum belli bir aşamayı halletmekle beraber devam ediyor.

Durumu tekrar kısaca özetleyeyim: evimde tamamen deneme ve öğrenme amaçlı bir sunucu barındırma denemesi yapıyorum.

Şu anda windows server 2008 r2 standart üzerine maestro panel kurulu bir sunucum var. Sabit ip de mevcut. Sunucuya iç ip verdim ve modemde nat portlarını bildiğim kadarıyla açtım. aragel.net domainine ns1.aragel.net ve ns2.aragel.net nslerini superonlinedan aldığım sabit ip ile oluşturup bu domaini bu nslere yönlendirdim.

Şu anda başka internetten sunucuya uzak bağlantı yapabiliyorum. localde site ve maestropanel açılabiliyor. Ayrıca başka internetten sabit ipmi yazdığımda da maestropanel sayfası geliyor.

Ancak tek sorunum dış internetten aragel.net yazınca sitenin açılmamasıdır. İşte sizden bu konuda destek istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Site açılmıyor çünkü portlar nat olarak kullanılıyor. Sunucu virtual host olarak local IP üzerinden siteyi beklerken talep ADSL modemin gerçek IP adresi ile geliyor ve sunucu bunu anlamadığı için default sayfayı açıyor. Eğer local IP ile kullanım yapılacak ise IP adresine default site atanarak bu site görülebilir.

FTP sorunu ise passive portların natlanmaması olabilir.

Bu işin doğru yöntemi ADSL modemi bridge mode'a internete tamamen windows sunucu üzerinden pppoe çevirerek bağlanmak olur. Bu durumda sunucu ADSL internetin gerçek IP adresini üzerine alır ve panel reel IP üzerinde çalışır. Nat gerekmez. Gerçek bir sunucu gibi davranır.

ADSL modemden birde internet kullanılmak isteniyorsa bu durumda da sunucu ikinci ethernet portundan internet paylaşımı açılabilir. Veya internet gerekmiyorsa ADSL sunucuya ayrılmış olarak bırakılabilir.