Hocam direk bütün paravanlardan ana siteyi beslesek ne gibi sorunlar çıkabilir ?
Birkere paravanlar garanti olarak pozitif anlamda etki etmeyebilir. Paravan konusu özellikle son güncellemeler ile çok ince bir dengeyle yapılmasını öneriyorum. Bu konuda birçok deneme yanılma yöntemi yaptım ve kısa vadede yeni açılan bir paravan'ın faydalı bir geri dönüşüm getirmeyeceğini söyleyebilirim.
Sadece paravan ile ilgili bir kitap yazılabilir aslında fakat kısaca yapılması ve yapılmaması gerekenlerden bahsediyim.
Paravan sitelerde yapılmaması gerekenler.
1- Paravan açıp bir blog yazıp anasiteye link vermek.
2- Paravan açıp özgün olmayan yazılar ile donatmak.
3- Paravan açıp hiç faydalı olmayan gereksiz yazılar yazmak.
Paravan sitelerde yapılması gerekenler.
1- Paravan siteden anasite yerine sosyal ağlara link vermek.
2- Paravan sitelerden birbirlerine anlamlı şekilde link vermek. (Sırf link vermek için değil)
3- Paravan siteyi açtıktan en az 3 ay sonra anasiteye link vermek.
4- Paravan siteden link verirken domain ismiyle link vermek.
5- Paravan siteden anasayfadan ziyade altsayfalara link vermek.
Yukarıdaki koşullar dahilinde bile paravan sitenin olumsuz yanları olabilir ama tehlikeyi minimum'a indirmiş olursunuz.
Bütün paravanlardan anasiteye link verme olayı ise o kadar fazla kombinasyon içeriyor ki. Örneğin bütün hepsi blogger mı olacak, hepsine anasayana mı link vereceksin, hepsi aynı tarihlerde mi açıldı v.s
30 tane birbirinden bağımsız blog var diyelim hepsi de çok ama çok kaliteli diyelim... 30'undan da sitene link versen bile zararı olmaz fakat paravan olarak açtığın kalitesiz 2-3 siteden link versen bile zararını kısa sürede görebilirsin: sıralamada düşmek gibi... (Kalite'den kastım organik hitleri ve açılış süreleriyle doğru orantılıdır.)