Şu an bilişim alanında çok büyük bir holdingde çalışıyorum. 2 yılı dolduracağım yakında. Altımda 20'ye yakın personel var. + şirketin birçok imkanından (özel servis, ücretsiz konaklama, yemek vs) yararlanıyorum artık...
3 sene önce birçok yere başvurdum. Hepsi de "tecrübesizlik" nedeniyle kabul etmedi. Ben ne yaptım? İsyan etmedim. Adamlar haklı, sonuçta x.xxx maaşları işi hiç bilmeyen birisine neden ödesinler ki dedim ve başladım çalışmaya.
1 sene neredeyse ücretsiz ve çok az ücretli işler yaptım. Freelance olarak büyük kurumsal firmalara, önemli isimlere iş yaptım. 1 sene sonra elimde 100+ referans vardı. Şu an bulduğum iş için mülakata 150'ye yakın insan katıldı. Ben son 10'a kalan ekipteydim. Şirketin genel koordinatörü ve 5 üst düzey yönetici daha bizi tek tek mülakata aldı. Ben o 1 sene evde otursam, iş beğenmesem, ya da hiçbir şey yapmayım dizi-film izlesem şu an sahip olduklarıma ancak uzaktan bakıp, iç geçirebilirdim. Son 10 içerisinden de beni seçtiler, çok şükür bir problem olmadan (ara sıra tabii patronlarla sürtüşme oluyor, normaldir) devam ediyorum. Bugün buradan ayrılsam elimdeki kurumsal cv'lerle 15 dk sonra iş bulurum. Bu rahatlıkla gerektiği noktalarda müdürlere rest çekiyorum. Kendi dediğim gibi yapıyorum çoğu işi.
Yani demem o ki (sizin sektörle ilgili olmayabilir) yapabileceğiniz işleri yapın, cv'niz dolsun.