Dünden beri aldığım en iyi ve yapıcı eleştiri/yorum için teşekkür ederim.

setrox adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bence paylaşılan herşey değerlidir ancak burada verilen her maddeyi tek tek doğru yada yanlış belirtmek gerekiyor..kesin diye bir tabir olmamalı..amacım kırıcı olmak değil..kendimce birşeyler yazdım..kolay gelsin..
  1. alan adınızı Ana anahtar kelimenize uygun şekilde alın
  2. evet etkisi var ancak exatch match domain olayına dikkat etmek gerekiyor.kelime yogunlugunu azaltmak lazım..
  3. WEB sitesi tasarımınızı HTML 5 olarak yapın
  4. HTML 5 genel bir kural değildir..eski browserları ne yapacaz? herkesin evinde son model işletim sistemleri yok..seo genel olmak zorunda..elbette hız açısından iyidir..ancak bir wp sitesinden anlayan kişi içinde gereksizdir.
  5. navigasyon menünüzü içeriğinizin altına yerleştirin ve CSS ile menüyü yukarı veya sola alın
  6. Seo ile alakası şurdan olabilir.ancak sayfada kullanıcıya düzgün bir menü ve aradığını kolay bulmayı sağlar..siteyi sevmesini sağlar..temaya göre değişken bir durum.CSS den anlamak şart. Genele hitap etmiyor kısaca
  7. tasarımınızı CSS haline çevirin
  8. Seo ile alakasını anlayamadım.
  9. resimleri tagı ile çağırın ve farklı çözünürlükler için farklı resimler kullanın
  10. resim tagı evet şart,hatta dosya adı bile bir faktör..farklı çözünürlük ise site hızını etkiler..ufak bir resmi büyük bir resmin yüklenerek boyut küçültülmesi ile gösterilmesi büyük bir hatadır.wp için regenerated thumb gibi şeyler var.
  11. mümkün olduğunca resimleri CSS dosyası içerisinde çağırın
  12. bir arkaplan resmini css den çağrılabilir elbette geneldede öyle oluyor.bunu şöyle düzeltmek lazım..temada sabit değişmeyen resimler varsa css den çağrılabilir.
  13. CSS dosyanızı mümkün olduğu kadar tek dosya haline getirin
  14. normal site için yada wp için vs neyse bu olması gerekir ve hıza etki yapar ancak asıl hız css sıkıştırılmasıdır..css yükleme hızını azaltmak gerekiyor.açılış hızını etkiler. 200k lık bir css ile 50klık bir css aynı olmaz haliyle.
  15. farklı ekran çöznürlükleri için CSS inizi Responsive yapın
  16. responsive şart oldu haklısın.
  17. Responsive CSS dosyanızı farklı dosyalara bölün
  18. tasarımcıları ilgilendiren bir konu aslında..bunu normal bir kullanıcı yapamaz.
  19. HTML sayfanızın head alanında farklı çöznürlükler için farklı CSS dosyalarınızı çağırın
  20. responsive olursa zaten buna gerek kalmıyor..seo kısmında kodlama kısmı herkesin yapabileceği birşey değil.
  21. HTML ile en az 5 temel sayfa oluşturduktan sonra sitenizi yayına sokun
  22. bana göre bir site bitmeden indexe vs açılmamalı..eksik olan siteleri boş sayfaları..boş içerikleri..boş kategorileri google sevmiyor..
  23. özellikli bir site hazırlamıyorsanız(programlama gerektiren veri girişi veya veri okunması gibi) PHP veya ASP kullanmayın
  24. wp de php dir..html hız yönünde sorgu yönünde iyidir..ama php genel birşey..çoğu site php yada asp dir..html kaç kişi bilecek? seo bu değildir.
  25. Adreslerinizi vcard veya schema kullanarak ayrıntılı verin
  26. Olabilir firmalar için ideal bir durum. Genel anlamda lokal aramalar için uğraşmak lazım.buda bence pbn ile olur..
  27. apache kullanıyorsanız header bilgilerinizin içerisinde html head alanı ile aynı bilgileri verin
  28. litespeed kullananlar ne yapacak? bence gereksiz bir detay.
  29. site içerisinde kullanılan tüm adreslemeleri dikkatlice şehir merkezinden itibaren tariflerle verin
  30. Yani bir firma sayfası vs yada lokal aramalar için olabilir sonuçta kullanıcı memnun kalacaktır....ayrıca bir map, bir resim (firmanın) vs bunlar olabilir..
  31. mümkünce GEO taglar kullanın
  32. lokal aramalar için olabilir..ama nasıl olacak? kaç kişinin bilgisi var?
  33. ek sayfalarınzın içerisinde anahtar kelimenizi kullanın ve kullanırken mümkün olduğu kadar sol üstte kalsın ve çok fazla tekrar etmesin
  34. valla kelime kullanımından ziyade direk link vermek lazım..bu çok ayrı bir konu..biraz detaya inmek lazım..
  35. canonical ve alternate url bildirimleri ile sayfalarınızın tekilliğini koruyun
  36. olması gereken bir durum haklısın.
  37. hata sayfaları yapılandırın
  38. 404 hataları minimum olmalı..ve sürekli kontrol edilmeli..en azından yönlendirilmeli haklısın.
  39. kullanıcılarınıza daha fazla alternatif sayfa gösterin
  40. Benzer içerikler bunun için var..yada sağda solda diğer konuların sayfaların..resimli reklamı yapılması lazım..google seviyor bu tür şeyleri.
  41. yazılarınızı ehil kişilere yazdırın
  42. bir kanser tedavisi hakkında yazı yazacaksınız dikkatli olmak laızm..insanlara yanlış bilgi vermeyi kimse istemez..ama ehil kişi olayı tartışmalı bir durum..kime neye göre?
  43. Resimlerinzi farklı ölçülerde optimize edilmiş şekilde yayınlayın
  44. Yukarda geçti sanırım..çözünürlük optimize vs..
  45. Sitenizde odak sayfalar oluşturun
  46. Odak sayfalar derken? hedef sayfalarmı? tam anlayamadım.
  47. Gerçek kullanıcı satın alın(adwords, ******, facebook vs )
  48. bence gerek yok..çok kasmamak lazım..güvenlik anlamında evet ama bende face hesapları var, gmail hesapları vs var..önemli olan bunları nasıl kullandığını bilmek..
  49. Sosyal medya ile ziyaretçi çekin
  50. olması gerekiyor
  51. Google+ da yeni sayfalarınzı paylaşın
  52. olması gerekiyor
  53. linkedin de sayfalarınzı paylaşın
  54. olması gerekiyor
  55. facebook ve twitterde sayfalarınızı paylaşın
  56. olması gerekiyor
  57. sayfalarınzın diğer dillerde eşlerini oluşturun ve ana dilinize bağlayın
  58. google yeni dil tagı kullanmak gerekiyor..wp de bu iş kolay..google a bak bunlarda benim diğer sitelerim demek gerekiyor..youtubda webmaster bölümünde var videosu.
  59. publisher hesabınıza sitenizi paylaşın
  60. ?? g+dan mı bahsediyoruz
  61. farklı kategoriler için farklı author hesapları kullanın
  62. Author olayının bittiğini düşünüyorum.
  63. yazılarınızı author hesaplarında paylaşın
  64. olabilir sonuçta mantıklı..ne kadar çok hesap paylaşırsa o kadar ziyaretçi gelme durumu olur.
  65. sitenizi google business hesabına bağlayın
  66. paralı ama seo için gereksiz.
  67. ASLA Backlink Satın almayın
  68. Rica olarak isteyebilirsiniz
  69. ASLA tanıtım yazısı yayınlamayın
  70. Tanıtım yazısı şart..ama öyle saçma şeylerle olmaz bu iş..pbn kurmanız lazım.
  71. sitenizin uptimemına dikkat edin
  72. haklısın..
  73. olabilecek tüm teknolojileri kullanın
  74. Seo ile alakası nedir.
  75. CDN kullanın
  76. bir ingilizce siteniz varsa farklı lokasyonlarda hız farkediyor..ama %99 Türkiye ziyaretçisi olan bir site cdn kullanmasına gerek yok.
  77. pagespeed kullanın
  78. google pagespeed zaten hıza baktığımız güzel bir uygulama..ve güzel bilgiler veriyor. tabi işi anlamak lazım.
  79. sitenizi farklı sunucularda Aynı anda yayınlayın
  80. Hiçbirşey anlamadım.
  81. Makale içeriklerinizi mümkün olduğunca uzun tutun (en az 400 Kelime)
  82. Bu eskidendi..makale eve uzun olacakta..tek başına bir makal artık yetersiz..makale dolu olacak..resimler videolar vs..
  83. teknik detaya yer verin
  84. Hiçbirşey anlamadım
  85. Hedef kitlenizle IP adresinizi aynı konuma alın
  86. Cdn kullanmak daha mantıklı..çoklu lokasyon önemli ise sizin için.ama ms süreleri zaten iyi durumda çoğu yerde..bence gerek yok. ip ile alakası hiç yok bence.
  87. Domain Yenileme sürenizi uzatın(mümkünse 10 yıl)
  88. Bence bu koca bir R10 yalanı..birçok yerde söylüyor bunu ama ben buna inanmıyorum. Banlı bir domain aldın 10 yıl hemde ne yapacaksın..projeyi başlatırsın duruma göre uzatırsın..google vay sen 1 yıl almışsın bunu dur senin değerini düşürüyümmü diyecek..kaç milyon site 10 yıllık bence saçma birşey.
  89. WHOis bilgilerinizi açık tutun
  90. bir şirket sayfası ise olabilirde..whois bilgileri ile seo yu anlamadım ben..yukarda dediğim gibi google whois bilgileri açık gel seni yukarı taşıyım demez.
  91. hedef kitlenizle aynı ülke uzantısını kullanın
  92. com, net, org vs bunlar yeterli, ben genel domain alma taraftarıyım..elbette bir com.tr, net.tr vs gücü var ancak bu tamamen site ile alakalı..
  93. title, hx taglarında anahtar kelimenizi geçirin
  94. taglarda anahtar kelimelerin geçmesi aşırıya kaçarsa şutlanırsınız..bir oran var burda tabi bunu tam bilemiyoruz..
  95. Sayfalarınızda site içi ve dışı toplam 100 linki geçmeyin
  96. Site içi dışı istersem 1000 link yaparım..adam akıllı olduktan sonra..bir eticaret sitesine bakın..kaç linki var mesela..böyle bir şey düşündüğünü sanmıyorum google un..
  97. linklerinizi mümkün olduğunca site içerisine verin
  98. site içi, dışı kafanıza göre takılın..güzel olsun kullanıcıya birşeyler versin..korkmayın..nofollow yaparsınız ne fazla..hiçbirşey kaybetmezsiniz..
  99. site dışı otoriter sitelere link verin
  100. yani google bunu sevdiğini biliyorum..bir tarih yazısı yazacaksınız..ilgili kişinin wiki sayfasına link vermek güzel bir durumdur..buna biz relative ilişki diyoruz.
  101. url yapınızı mümkün olduğunca insanın hatırlayacağı şekilde oluşturun
  102. url olayı hatırlama ile olacağını sanmıyorum..insanlar arar ve girer..tüm olay bu..url ye baktıklarını sanmıyorum.ama domain adı mesela n11.com akılda kalır..güç güç güç..reklam yani.
  103. robots txt ve sitemap kullanın
  104. robots.txt ve sitemap kullanmasınızda olur..bir seo gurusu ben sitemap kullanmıyorum..gelsin google kendi bulsun diyordu..doğal olanda bu..adam ping bile kullanmıyordu..
  105. backlink almaya çabalamayın
  106. Backlink olayı aslında şu an pr değil, 2 değere bakıyoruz..domain ve sayfa değerine..sayfa değeride backlink ile artıyor..domain değeride..bu değere göre serp artıyor o kesin..yapabilecek çok birşey yok bu konuda..bunu nasıl yaptığınız ve nerden aldığınız önemli
  107. odak sayfa linklerinizi mümkün olduğunca sol ve üst kısımda verin
  108. tasarım olarak olabilir ama google buna dikkat etmiyor..kullanıcı için güzel bir durum olabilir.
  1. alan adınızı Ana anahtar kelimenize uygun şekilde alın
  2. evet etkisi var ancak exatch match domain olayına dikkat etmek gerekiyor.kelime yogunlugunu azaltmak lazım..
  3. 3. EMD(exact math domain) alınması şeklinde bir uyarım yok sadece uygun dedim. Örneğin evden eve nakliyat yapan bir firmanın kalkıpta evdenevenakliyat.com gibi bir domain almasını söylemiyorum kapidankapiyatasima.com gibi bir şeyde olabilir. Burada uygun olması önemli.
  4. WEB sitesi tasarımınızı HTML 5 olarak yapın
  5. HTML 5 genel bir kural değildir..eski browserları ne yapacaz? herkesin evinde son model işletim sistemleri yok..seo genel olmak zorunda..elbette hız açısından iyidir..ancak bir wp sitesinden anlayan kişi içinde gereksizdir.
  6. Pek çok SEO uzmanı aynı şeyi söyler Ne kadar çok doğru bir şekilde yeni teknoloji kullanırsanız, Google da o kadar önde olursunuz. Örneğin geçen yıl mobil sitenizi hazırlamış olsaydınız 1 yıl içerisinde çok büyük yol kat etmiş olurdunuz
  7. navigasyon menünüzü içeriğinizin altına yerleştirin ve CSS ile menüyü yukarı veya sola alın
  8. Seo ile alakası şurdan olabilir.ancak sayfada kullanıcıya düzgün bir menü ve aradığını kolay bulmayı sağlar..siteyi sevmesini sağlar..temaya göre değişken bir durum.CSS den anlamak şart. Genele hitap etmiyor kısaca
  9. Navigasyon menümünüzün sitenin altında yer alması şu anlamda aslında kod olarak aşağıda ancak sayfa yüklendiğinde üst kısma geçmesi demektir. Bu durumda ilk yüklenen 32+32 Klık kısımda sayfa içeriğinin ön plana çıkması anlamına gelir.
  10. tasarımınızı CSS haline çevirin
  11. Seo ile alakasını anlayamadım.
  12. CSS tasarımlar daha az dosya çağrımı yaparlar ve dolayısı ile daha hızlı yüklenirler
  13. Resimleri <Picture> tagı ile çağırın ve farklı çözünürlükler için farklı resimler kullanın
  14. resim tagı evet şart,hatta dosya adı bile bir faktör..farklı çözünürlük ise site hızını etkiler..ufak bir resmi büyük bir resmin yüklenerek boyut küçültülmesi ile gösterilmesi büyük bir hatadır.wp için regenerated thumb gibi şeyler var.
  15. <Picture> tagı farklı ekran çözünürlükleri için farklı resim dosyalarının çağrılmasına imkan verir dolayısı ile bandgenişliğini korumulş olursunuz
  16. mümkün olduğunca resimleri CSS dosyası içerisinde çağırın
  17. bir arkaplan resmini css den çağrılabilir elbette geneldede öyle oluyor.bunu şöyle düzeltmek lazım..temada sabit değişmeyen resimler varsa css den çağrılabilir.
  18. Bahsettiğim sitenin şablonunu oluşturan resimlerdir. Ancak bu tüm resimler içinde kolaylıkla uygulanabilir. Biraz jquery ve css bilgisi ile lazyload yapılabilir.
  19. CSS dosyanızı mümkün olduğu kadar tek dosya haline getirin
  20. normal site için yada wp için vs neyse bu olması gerekir ve hıza etki yapar ancak asıl hız css sıkıştırılmasıdır..css yükleme hızını azaltmak gerekiyor.açılış hızını etkiler. 200k lık bir css ile 50klık bir css aynı olmaz haliyle.
  21. Sıkıştırma elbette olmazsa olmazdır ancak Burada kazanılacak olan kısım aslında yükleme zamanından çok DNS sorgu zamanının ve bağlantı zamanının ortadan akldırılarak tek dosya ile tüm CSS in dirilmesidir. Hatta bununla ilgili şablonunuza ait temel cssleri sayfa içine (head alanına) css dosyanızı ise sayfa altında scriptlerden hemen önce çağırın
  22. farklı ekran çöznürlükleri için CSS inizi Responsive yapın
  23. responsive şart oldu haklısın.
  24. Responsive CSS dosyanızı farklı dosyalara bölün
  25. tasarımcıları ilgilendiren bir konu aslında..bunu normal bir kullanıcı yapamaz.
  26. Burada yazdığım hiçbir şeyi şu adsense reklamlarından para kazanmaya çalışanlar için yazmıyorum. Yazılanlar tamamen firma web siteleri bu web sitelerinin seoları ile uğraşan kişiler içindir.
  27. HTML sayfanızın head alanında farklı çöznürlükler için farklı CSS dosyalarınızı çağırın
  28. responsive olursa zaten buna gerek kalmıyor..seo kısmında kodlama kısmı herkesin yapabileceği birşey değil.
  29. Değil kardeş indirilen dosyalar her bir ekran çözünürlüğü için farklı olduğunda vary: user-agent bildirimi yapabilirsin buda sitenin teknolojisinin iyi olduğu bilgisi verir.
  30. HTML ile en az 5 temel sayfa oluşturduktan sonra sitenizi yayına sokun
  31. bana göre bir site bitmeden indexe vs açılmamalı..eksik olan siteleri boş sayfaları..boş içerikleri..boş kategorileri google sevmiyor..
  32. firma web siteleri çoğunluk 5 ile 10 sayfa arasındadır. Bu sebeple 5 sayfa yazdım
  33. özellikli bir site hazırlamıyorsanız(programlama gerektiren veri girişi veya veri okunması gibi) PHP veya ASP kullanmayın
  34. wp de php dir..html hız yönünde sorgu yönünde iyidir..ama php genel birşey..çoğu site php yada asp dir..html kaç kişi bilecek? seo bu değildir.
  35. WP nin normal bir sunucuda sayfa üretme hızı 0.30 saniye civarındadır. Eğer bunu 0.20 sayine altına indirebiliyorsanız olur ancak ikinci bir sorununuz daha var şablonlarda düzenleme yapmanız gerektiğinde ne yapacaksınız ?
  36. Adreslerinizi vcard veya schema kullanarak ayrıntılı verin
  37. Olabilir firmalar için ideal bir durum. Genel anlamda lokal aramalar için uğraşmak lazım.buda bence pbn ile olur..
  38. Kesinlikle Firma WEB siteleri içindir. Ve pigeon algoritmasının sitenizi konumlandırmasına yardımcı olur
  39. apache kullanıyorsanız header bilgilerinizin içerisinde html head alanı ile aynı bilgileri verin
  40. litespeed kullananlar ne yapacak? bence gereksiz bir detay.
  41. Google sayfaları her zaman tam yüklemez. Bazen sadece ping atar ve head alanını okur. Bu durumda ne kadar çok bilgi verirseniz o kadar faydalı olacaktır
  42. site içerisinde kullanılan tüm adreslemeleri dikkatlice şehir merkezinden itibaren tariflerle verin
  43. Yani bir firma sayfası vs yada lokal aramalar için olabilir sonuçta kullanıcı memnun kalacaktır....ayrıca bir map, bir resim (firmanın) vs bunlar olabilir..
  44. Burada amaç kullanıcıdan çok pigeon algoritmasıdır.
  45. mümkünce GEO taglar kullanın
  46. lokal aramalar için olabilir..ama nasıl olacak? kaç kişinin bilgisi var?
  47. Bilgi edinmekte firma sahiplerinin işi ama eğitim isterlerse yardımcı olurum
  48. ek sayfalarınzın içerisinde anahtar kelimenizi kullanın ve kullanırken mümkün olduğu kadar sol üstte kalsın ve çok fazla tekrar etmesin
  49. valla kelime kullanımından ziyade direk link vermek lazım..bu çok ayrı bir konu..biraz detaya inmek lazım..
  50. Google için en önemli sözcükler sol ve üst kısımda kalanlardı, en önemsizler ise sağ ve alt kısımda kalanlar olmaktadır.dolayısı ile link için veya anahtar sözcüğünüzü konumlandırmak için en iyi yer en sol en üst kısımdır.
  51. canonical ve alternate url bildirimleri ile sayfalarınızın tekilliğini koruyun
  52. olması gereken bir durum haklısın.
  53. hata sayfaları yapılandırın
  54. 404 hataları minimum olmalı..ve sürekli kontrol edilmeli..en azından yönlendirilmeli haklısın.
  55. kullanıcılarınıza daha fazla alternatif sayfa gösterin
  56. Benzer içerikler bunun için var..yada sağda solda diğer konuların sayfaların..resimli reklamı yapılması lazım..google seviyor bu tür şeyleri.
  57. Buradaki amaç aynı sayfa içeriğini farklı biçimlerde gösterirken Google’â da haber vermek dolayısı ile ikiz içerik veya dublicate content olmasını engellemek
  58. yazılarınızı ehil kişilere yazdırın
  59. bir kanser tedavisi hakkında yazı yazacaksınız dikkatli olmak laızm..insanlara yanlış bilgi vermeyi kimse istemez..ama ehil kişi olayı tartışmalı bir durum..kime neye göre?
  60. Kesinlikle işinde uzman kişilerin yazdıkları içerikleri Google bir şekilde buluyor ve üst sıralara çıkarıyor
  61. Resimlerinzi farklı ölçülerde optimize edilmiş şekilde yayınlayın
  62. Yukarda geçti sanırım..çözünürlük optimize vs..
  63. Burada optimize olması asıl konudur sıkıştırılmış ve dosya adları uygun verilmiş
  64. Sitenizde odak sayfalar oluşturun
  65. Odak sayfalar derken? hedef sayfalarmı? tam anlayamadım.
  66. Site içerisinde linklerin odaklandığı özel sayfalar yapın ve bu sayfalara gerçekten farklı bir özen gösterin.
  67. Gerçek kullanıcı satın alın(adwords, ******, facebook vs )
  68. bence gerek yok..çok kasmamak lazım..güvenlik anlamında evet ama bende face hesapları var, gmail hesapları vs var..önemli olan bunları nasıl kullandığını bilmek..
  69. sayfa/izleyici ve izleyici / sektör oranları çok ama çok önemli konular büyük gazete sitelerinin de başlarda olmasının en önemli kaynağıdır
  70. Sosyal medya ile ziyaretçi çekin
  71. olması gerekiyor
  72. Google+ da yeni sayfalarınzı paylaşın
  73. olması gerekiyor
  74. linkedin de sayfalarınzı paylaşın
  75. olması gerekiyor
  76. facebook ve twitterde sayfalarınızı paylaşın
  77. olması gerekiyor
  78. sayfalarınzın diğer dillerde eşlerini oluşturun ve ana dilinize bağlayın
  79. google yeni dil tagı kullanmak gerekiyor..wp de bu iş kolay..google a bak bunlarda benim diğer sitelerim demek gerekiyor..youtubda webmaster bölümünde var videosu.
  80. Diğer sitelerim demekten çok şu aoluyor Google amca bu sayfa benim bu sayfalarda diğer dillere çevrilmiş halidir.
  81. publisher hesabınıza sitenizi paylaşın
  82. ?? g+dan mı bahsediyoruz
  83. Google + ile birlikte sitenizin entegre edilmesi yani Google amca bu site şu firmaya aittir ve içeriğinden sorumludur. Anlamına gelir.
  84. farklı kategoriler için farklı author hesapları kullanın
  85. Author olayının bittiğini düşünüyorum.author etkisi azaltıldı ama author puanları halen hesapanıyor
  86. yazılarınızı author hesaplarında paylaşın
  87. olabilir sonuçta mantıklı..ne kadar çok hesap paylaşırsa o kadar ziyaretçi gelme durumu olur.
  88. sitenizi google business hesabına bağlayın
  89. paralı ama seo için gereksiz.
  90. Yerelleşme için şarttır
  91. ASLA Backlink Satın almayın
  92. Rica olarak isteyebilirsiniz
  93. Buradaki anlatmak istediğim şu dur Para ile alınan backlinkler muhakkak Google tarafından anlaşılır ve para ile alındığı için bir süre sonra orada olmaz. Backlinkin bir olup bir olmamasıda siteniz hakkında soru işaretleri oluşturur.
  94. ASLA tanıtım yazısı yayınlamayın
  95. Tanıtım yazısı şart..ama öyle saçma şeylerle olmaz bu iş..pbn kurmanız lazım.
  96. Site içerisinde kendi makalelerinizi yayınlayın ve paylaşın siz kalitelei içerikler (özgün değil) içerikler yayınladıkça küçük küçük insanlar paylaşır.
  97. sitenizin uptimemına dikkat edin
  98. haklısın..
  99. olabilecek tüm teknolojileri kullanın
  100. Seo ile alakası nedir.
  101. Google Teknolojiyi sever
  102. CDN kullanın
  103. bir ingilizce siteniz varsa farklı lokasyonlarda hız farkediyor..ama %99 Türkiye ziyaretçisi olan bir site cdn kullanmasına gerek yok.
  104. Google serverleri türkiyede değil !
  105. pagespeed kullanın
  106. google pagespeed zaten hıza baktığımız güzel bir uygulama..ve güzel bilgiler veriyor. tabi işi anlamak lazım.
  107. Bahsettiğim apache Pagespeed Labina Hosta Sorabilirsiniz. Zorla kurdurdum onlarada ama çok memnunlar
  108. sitenizi farklı sunucularda Aynı anda yayınlayın
  109. Hiçbirşey anlamadım.
  110. Bulut sunucular
  111. Makale içeriklerinizi mümkün olduğunca uzun tutun (en az 400 Kelime)
  112. Bu eskidendi..makale eve uzun olacakta..tek başına bir makal artık yetersiz..makale dolu olacak..resimler videolar vs..
  113. Sen makale ile başla arkası gelir
  114. teknik detaya yer verin
  115. Hiçbirşey anlamadım.
  116. Uzman Elden Çıksın veya bir uzmanın yazısını yayınlayın
  117. Hedef kitlenizle IP adresinizi aynı konuma alın
  118. Cdn kullanmak daha mantıklı..çoklu lokasyon önemli ise sizin için.ama ms süreleri zaten iyi durumda çoğu yerde..bence gerek yok. ip ile alakası hiç yok bence.
  119. Ülke olarak veya şehir olarak aynı lokasyondaki sunucudan yayınlamak pigeon açısından çok ama çok önemli
  120. Domain Yenileme sürenizi uzatın(mümkünse 10 yıl)
  121. Bence bu koca bir R10 yalanı..birçok yerde söylüyor bunu ama ben buna inanmıyorum. Banlı bir domain aldın 10 yıl hemde ne yapacaksın..projeyi başlatırsın duruma göre uzatırsın..google vay sen 1 yıl almışsın bunu dur senin değerini düşürüyümmü diyecek..kaç milyon site 10 yıllık bence saçma birşey.
  122. Ben uyarayımda ister alın iter almayın ama bu konuda Google da yer alıyor.
  123. WHOis bilgilerinizi açık tutun
  124. bir şirket sayfası ise olabilirde..whois bilgileri ile seo yu anlamadım ben..yukarda dediğim gibi google whois bilgileri açık gel seni yukarı taşıyım demez.
  125. Webden bakabilirsiniz.
  126. hedef kitlenizle aynı ülke uzantısını kullanın
  127. com, net, org vs bunlar yeterli, ben genel domain alma taraftarıyım..elbette bir com.tr, net.tr vs gücü var ancak bu tamamen site ile alakalı..
  128. Kriterler Arasında var pek çok yerde yazar
  129. title, hx taglarında anahtar kelimenizi geçirin
  130. taglarda anahtar kelimelerin geçmesi aşırıya kaçarsa şutlanırsınız..bir oran var burda tabi bunu tam bilemiyoruz..
  131. Aşırıya kaçmadan
  132. Sayfalarınızda site içi ve dışı toplam 100 linki geçmeyin
  133. Site içi dışı istersem 1000 link yaparım..adam akıllı olduktan sonra..bir eticaret sitesine bakın..kaç linki var mesela..böyle bir şey düşündüğünü sanmıyorum google un..
  134. Google standartı dır florida OOP konferansında karara bağlandı
  135. linklerinizi mümkün olduğunca site içerisine verin
  136. site içi, dışı kafanıza göre takılın..güzel olsun kullanıcıya birşeyler versin..korkmayın..nofollow yaparsınız ne fazla..hiçbirşey kaybetmezsiniz..
  137. Florida konferansında yer verildi. Ayrıca sitenizi link tarlasına çevirmenin bir anlamı da yok
  138. site dışı otoriter sitelere link verin
  139. yani google bunu sevdiğini biliyorum..bir tarih yazısı yazacaksınız..ilgili kişinin wiki sayfasına link vermek güzel bir durumdur..buna biz relative ilişki diyoruz.
  140. Trustrank algoritması Yahoo patentlidir.
  141. url yapınızı mümkün olduğunca insanın hatırlayacağı şekilde oluşturun
  142. url olayı hatırlama ile olacağını sanmıyorum..insanlar arar ve girer..tüm olay bu..url ye baktıklarını sanmıyorum.ama domain adı mesela n11.com akılda kalır..güç güç güç..reklam yani.
  143. url yapınızın insanın hatırlayacağı olması sayfa kalitenizi artırır.
  144. robots txt ve sitemap kullanın
  145. robots.txt ve sitemap kullanmasınızda olur..bir seo gurusu ben sitemap kullanmıyorum..gelsin google kendi bulsun diyordu..doğal olanda bu..adam ping bile kullanmıyordu..
  146. olmazsa olmazlardan Google istiyor ben değil
  147. backlink almaya çabalamayın
  148. Backlink olayı aslında şu an pr değil, 2 değere bakıyoruz..domain ve sayfa değerine..sayfa değeride backlink ile artıyor..domain değeride..bu değere göre serp artıyor o kesin..yapabilecek çok birşey yok bu konuda..bunu nasıl yaptığınız ve nerden aldığınız önemli
  149. Site içerisinde odak sayfalarınıza vereceğiniz linkler ile backlink ihtiyacınız kalmaz
  150. odak sayfa linklerinizi mümkün olduğunca sol ve üst kısımda verin
  151. tasarım olarak olabilir ama google buna dikkat etmiyor..kullanıcı için güzel bir durum olabilir.