SEO işlem adımları:
- alan adınızı Ana anahtar kelimenize uygun şekilde alın
- WEB sitesi tasarımınızı HTML 5 olarak yapın
- navigasyon menünüzü içeriğinizin altına yerleştirin ve CSS ile menüyü yukarı veya sola alın
- tasarımınızı CSS haline çevirin
- resimleri tagı ile çağırın ve farklı çözünürlükler için farklı resimler kullanın
- mümkün olduğunca resimleri CSS dosyası içerisinde çağırın
- CSS dosyanızı mümkün olduğu kadar tek dosya haline getirin
- farklı ekran çöznürlükleri için CSS inizi Responsive yapın
- Responsive CSS dosyanızı farklı dosyalara bölün
- HTML sayfanızın head alanında farklı çöznürlükler için farklı CSS dosyalarınızı çağırın
- HTML ile en az 5 temel sayfa oluşturduktan sonra sitenizi yayına sokun
- özellikli bir site hazırlamıyorsanız(programlama gerektiren veri girişi veya veri okunması gibi) PHP veya ASP kullanmayın
- Adreslerinizi vcard veya schema kullanarak ayrıntılı verin
- apache kullanıyorsanız header bilgilerinizin içerisinde html head alanı ile aynı bilgileri verin
- site içerisinde kullanılan tüm adreslemeleri dikkatlice şehir merkezinden itibaren tariflerle verin
- mümkünce GEO taglar kullanın
- ek sayfalarınzın içerisinde anahtar kelimenizi kullanın ve kullanırken mümkün olduğu kadar sol üstte kalsın ve çok fazla tekrar etmesin
- canonical ve alternate url bildirimleri ile sayfalarınızın tekilliğini koruyun
- hata sayfaları yapılandırın
- kullanıcılarınıza daha fazla alternatif sayfa gösterin
- yazılarınızı ehil kişilere yazdırın
- Resimlerinzi farklı ölçülerde optimize edilmiş şekilde yayınlayın
- Sitenizde odak sayfalar oluşturun
- Gerçek kullanıcı satın alın(adwords, ******, facebook vs )
- Sosyal medya ile ziyaretçi çekin
- Google+ da yeni sayfalarınzı paylaşın
- linkedin de sayfalarınzı paylaşın
- facebook ve twitterde sayfalarınızı paylaşın
- sayfalarınzın diğer dillerde eşlerini oluşturun ve ana dilinize bağlayın
- publisher hesabınıza sitenizi paylaşın
- farklı kategoriler için farklı author hesapları kullanın
- yazılarınızı author hesaplarında paylaşın
- sitenizi google business hesabına bağlayın
- ASLA Backlink Satın almayın
- ASLA tanıtım yazısı yayınlamayın
- sitenizin uptimemına dikkat edin
- olabilecek tüm teknolojileri kullanın
- CDN kullanın
- pagespeed kullanın
- sitenizi farklı sunucularda Aynı anda yayınlayın
- Makale içeriklerinizi mümkün olduğunca uzun tutun (en az 400 Kelime)
- teknik detaya yer verin
- Hedef kitlenizle IP adresinizi aynı konuma alın
- Domain Yenileme sürenizi uzatın(mümkünse 10 yıl)
- WHOis bilgilerinizi açık tutun
- hedef kitlenizle aynı ülke uzantısını kullanın
- title, hx taglarında anahtar kelimenizi geçirin
- Sayfalarınızda site içi ve dışı toplam 100 linki geçmeyin
- linklerinizi mümkün olduğunca site içerisine verin
- site dışı otoriter sitelere link verin
- url yapınızı mümkün olduğunca insanın hatırlayacağı şekilde oluşturun
- robots txt ve sitemap kullanın
- backlink almaya çabalamayın
- odak sayfa linklerinizi mümkün olduğunca sol ve üst kısımda verin
http://www.seoinforobot.com/seo-islem-adimlari.html
Bence paylaşılan herşey değerlidir ancak burada verilen her maddeyi tek tek doğru yada yanlış belirtmek gerekiyor..kesin diye bir tabir olmamalı..amacım kırıcı olmak değil..kendimce birşeyler yazdım..kolay gelsin..
- alan adınızı Ana anahtar kelimenize uygun şekilde alın
- evet etkisi var ancak exatch match domain olayına dikkat etmek gerekiyor.kelime yogunlugunu azaltmak lazım..
- WEB sitesi tasarımınızı HTML 5 olarak yapın
- HTML 5 genel bir kural değildir..eski browserları ne yapacaz? herkesin evinde son model işletim sistemleri yok..seo genel olmak zorunda..elbette hız açısından iyidir..ancak bir wp sitesinden anlayan kişi içinde gereksizdir.
- navigasyon menünüzü içeriğinizin altına yerleştirin ve CSS ile menüyü yukarı veya sola alın
- Seo ile alakası şurdan olabilir.ancak sayfada kullanıcıya düzgün bir menü ve aradığını kolay bulmayı sağlar..siteyi sevmesini sağlar..temaya göre değişken bir durum.CSS den anlamak şart. Genele hitap etmiyor kısaca
- tasarımınızı CSS haline çevirin
- Seo ile alakasını anlayamadım.
- resimleri tagı ile çağırın ve farklı çözünürlükler için farklı resimler kullanın
- resim tagı evet şart,hatta dosya adı bile bir faktör..farklı çözünürlük ise site hızını etkiler..ufak bir resmi büyük bir resmin yüklenerek boyut küçültülmesi ile gösterilmesi büyük bir hatadır.wp için regenerated thumb gibi şeyler var.
- mümkün olduğunca resimleri CSS dosyası içerisinde çağırın
- bir arkaplan resmini css den çağrılabilir elbette geneldede öyle oluyor.bunu şöyle düzeltmek lazım..temada sabit değişmeyen resimler varsa css den çağrılabilir.
- CSS dosyanızı mümkün olduğu kadar tek dosya haline getirin
- normal site için yada wp için vs neyse bu olması gerekir ve hıza etki yapar ancak asıl hız css sıkıştırılmasıdır..css yükleme hızını azaltmak gerekiyor.açılış hızını etkiler. 200k lık bir css ile 50klık bir css aynı olmaz haliyle.
- farklı ekran çöznürlükleri için CSS inizi Responsive yapın
- responsive şart oldu haklısın.
- Responsive CSS dosyanızı farklı dosyalara bölün
- tasarımcıları ilgilendiren bir konu aslında..bunu normal bir kullanıcı yapamaz.
- HTML sayfanızın head alanında farklı çöznürlükler için farklı CSS dosyalarınızı çağırın
- responsive olursa zaten buna gerek kalmıyor..seo kısmında kodlama kısmı herkesin yapabileceği birşey değil.
- HTML ile en az 5 temel sayfa oluşturduktan sonra sitenizi yayına sokun
- bana göre bir site bitmeden indexe vs açılmamalı..eksik olan siteleri boş sayfaları..boş içerikleri..boş kategorileri google sevmiyor..
- özellikli bir site hazırlamıyorsanız(programlama gerektiren veri girişi veya veri okunması gibi) PHP veya ASP kullanmayın
- wp de php dir..html hız yönünde sorgu yönünde iyidir..ama php genel birşey..çoğu site php yada asp dir..html kaç kişi bilecek? seo bu değildir.
- Adreslerinizi vcard veya schema kullanarak ayrıntılı verin
- Olabilir firmalar için ideal bir durum. Genel anlamda lokal aramalar için uğraşmak lazım.buda bence pbn ile olur..
- apache kullanıyorsanız header bilgilerinizin içerisinde html head alanı ile aynı bilgileri verin
- litespeed kullananlar ne yapacak? bence gereksiz bir detay.
- site içerisinde kullanılan tüm adreslemeleri dikkatlice şehir merkezinden itibaren tariflerle verin
- Yani bir firma sayfası vs yada lokal aramalar için olabilir sonuçta kullanıcı memnun kalacaktır....ayrıca bir map, bir resim (firmanın) vs bunlar olabilir..
- mümkünce GEO taglar kullanın
- lokal aramalar için olabilir..ama nasıl olacak? kaç kişinin bilgisi var?
- ek sayfalarınzın içerisinde anahtar kelimenizi kullanın ve kullanırken mümkün olduğu kadar sol üstte kalsın ve çok fazla tekrar etmesin
- valla kelime kullanımından ziyade direk link vermek lazım..bu çok ayrı bir konu..biraz detaya inmek lazım..
- canonical ve alternate url bildirimleri ile sayfalarınızın tekilliğini koruyun
- olması gereken bir durum haklısın.
- hata sayfaları yapılandırın
- 404 hataları minimum olmalı..ve sürekli kontrol edilmeli..en azından yönlendirilmeli haklısın.
- kullanıcılarınıza daha fazla alternatif sayfa gösterin
- Benzer içerikler bunun için var..yada sağda solda diğer konuların sayfaların..resimli reklamı yapılması lazım..google seviyor bu tür şeyleri.
- yazılarınızı ehil kişilere yazdırın
- bir kanser tedavisi hakkında yazı yazacaksınız dikkatli olmak laızm..insanlara yanlış bilgi vermeyi kimse istemez..ama ehil kişi olayı tartışmalı bir durum..kime neye göre?
- Resimlerinzi farklı ölçülerde optimize edilmiş şekilde yayınlayın
- Yukarda geçti sanırım..çözünürlük optimize vs..
- Sitenizde odak sayfalar oluşturun
- Odak sayfalar derken? hedef sayfalarmı? tam anlayamadım.
- Gerçek kullanıcı satın alın(adwords, ******, facebook vs )
- bence gerek yok..çok kasmamak lazım..güvenlik anlamında evet ama bende face hesapları var, gmail hesapları vs var..önemli olan bunları nasıl kullandığını bilmek..
- Sosyal medya ile ziyaretçi çekin
- olması gerekiyor
- Google+ da yeni sayfalarınzı paylaşın
- olması gerekiyor
- linkedin de sayfalarınzı paylaşın
- olması gerekiyor
- facebook ve twitterde sayfalarınızı paylaşın
- olması gerekiyor
- sayfalarınzın diğer dillerde eşlerini oluşturun ve ana dilinize bağlayın
- google yeni dil tagı kullanmak gerekiyor..wp de bu iş kolay..google a bak bunlarda benim diğer sitelerim demek gerekiyor..youtubda webmaster bölümünde var videosu.
- publisher hesabınıza sitenizi paylaşın
- ?? g+dan mı bahsediyoruz
- farklı kategoriler için farklı author hesapları kullanın
- Author olayının bittiğini düşünüyorum.
- yazılarınızı author hesaplarında paylaşın
- olabilir sonuçta mantıklı..ne kadar çok hesap paylaşırsa o kadar ziyaretçi gelme durumu olur.
- sitenizi google business hesabına bağlayın
- paralı ama
seo için gereksiz. - ASLA Backlink Satın almayın
- Rica olarak isteyebilirsiniz

- ASLA tanıtım yazısı yayınlamayın
- Tanıtım yazısı şart..ama öyle saçma şeylerle olmaz bu iş..pbn kurmanız lazım.
- sitenizin uptimemına dikkat edin
- haklısın..
- olabilecek tüm teknolojileri kullanın
- Seo ile alakası nedir.
- CDN kullanın
- bir ingilizce siteniz varsa farklı lokasyonlarda hız farkediyor..ama %99 Türkiye ziyaretçisi olan bir site cdn kullanmasına gerek yok.
- pagespeed kullanın
- google pagespeed zaten hıza baktığımız güzel bir uygulama..ve güzel bilgiler veriyor. tabi işi anlamak lazım.
- sitenizi farklı sunucularda Aynı anda yayınlayın
- Hiçbirşey anlamadım.
- Makale içeriklerinizi mümkün olduğunca uzun tutun (en az 400 Kelime)
- Bu eskidendi..makale eve uzun olacakta..tek başına bir makal artık yetersiz..makale dolu olacak..resimler videolar vs..
- teknik detaya yer verin
- Hiçbirşey anlamadım
- Hedef kitlenizle IP adresinizi aynı konuma alın
- Cdn kullanmak daha mantıklı..çoklu lokasyon önemli ise sizin için.ama ms süreleri zaten iyi durumda çoğu yerde..bence gerek yok. ip ile alakası hiç yok bence.
- Domain Yenileme sürenizi uzatın(mümkünse 10 yıl)
- Bence bu koca bir R10 yalanı..birçok yerde söylüyor bunu ama ben buna inanmıyorum. Banlı bir domain aldın 10 yıl hemde ne yapacaksın..projeyi başlatırsın duruma göre uzatırsın..google vay sen 1 yıl almışsın bunu dur senin değerini düşürüyümmü diyecek..kaç milyon site 10 yıllık bence saçma birşey.
- WHOis bilgilerinizi açık tutun
- bir şirket sayfası ise olabilirde..whois bilgileri ile seo yu anlamadım ben..yukarda dediğim gibi google whois bilgileri açık gel seni yukarı taşıyım demez.
- hedef kitlenizle aynı ülke uzantısını kullanın
- com, net, org vs bunlar yeterli, ben genel domain alma taraftarıyım..elbette bir com.tr, net.tr vs gücü var ancak bu tamamen site ile alakalı..
- title, hx taglarında anahtar kelimenizi geçirin
- taglarda anahtar kelimelerin geçmesi aşırıya kaçarsa şutlanırsınız..bir oran var burda tabi bunu tam bilemiyoruz..
- Sayfalarınızda site içi ve dışı toplam 100 linki geçmeyin
- Site içi dışı istersem 1000 link yaparım..adam akıllı olduktan sonra..bir eticaret sitesine bakın..kaç linki var mesela..böyle bir şey düşündüğünü sanmıyorum google un..
- linklerinizi mümkün olduğunca site içerisine verin
- site içi, dışı kafanıza göre takılın..güzel olsun kullanıcıya birşeyler versin..korkmayın..nofollow yaparsınız ne fazla..hiçbirşey kaybetmezsiniz..
- site dışı otoriter sitelere link verin
- yani google bunu sevdiğini biliyorum..bir tarih yazısı yazacaksınız..ilgili kişinin wiki sayfasına link vermek güzel bir durumdur..buna biz relative ilişki diyoruz.
- url yapınızı mümkün olduğunca insanın hatırlayacağı şekilde oluşturun
- url olayı hatırlama ile olacağını sanmıyorum..insanlar arar ve girer..tüm olay bu..url ye baktıklarını sanmıyorum.ama domain adı mesela n11.com akılda kalır..güç güç güç..reklam yani.
- robots txt ve sitemap kullanın
- robots.txt ve sitemap kullanmasınızda olur..bir seo gurusu ben sitemap kullanmıyorum..gelsin google kendi bulsun diyordu..doğal olanda bu..adam ping bile kullanmıyordu..
- backlink almaya çabalamayın
- Backlink olayı aslında şu an pr değil, 2 değere bakıyoruz..domain ve sayfa değerine..sayfa değeride backlink ile artıyor..domain değeride..bu değere göre serp artıyor o kesin..yapabilecek çok birşey yok bu konuda..bunu nasıl yaptığınız ve nerden aldığınız önemli
- odak sayfa linklerinizi mümkün olduğunca sol ve üst kısımda verin
- tasarım olarak olabilir ama google buna dikkat etmiyor..kullanıcı için güzel bir durum olabilir.