YedinciPeron adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam konsolosluğa gittiğimde onların hepsinin hazır olmuş olması gerekmiyor mu ? Yani oradan söyleyecekler dediğiniz sonra tekrar mı gideceğim ?
Bu miktarın kesin bir hesaplaması yok,

Örneğin las vegasta bir adrese gitmek için turist vizesi isteyen birinden çok yüksek miktarlar talep edilirken nevada gibi bir eyalet için başvuruda bulunandan günlük yaşam için gereken miktar örneğin günde 100 dolar 10 gün için 1000 dolar talep edilebilir. Hiç para sorulmayadabilir. Kesin birşey değil bu. Ancak size hazırlıklı olmanızı, örneğin bakın ben 10 gün için gezmeye gidiyorum, buda harcayacağım param diyerek sorulmasa bile çıkarıp hesap cüzdanınızı gösterebilirsiniz.

Uçak biletiniz mutlaka gidiş dönüş olarak alınmalı. Ayrıca üniversitede öğrenciyseniz veya mezun olalı 1 yıldan az olmuşsa mutlaka Notlarınızın yazılı olduğu transkripti okuldan kapalı zarf içinde mühürlü olarak alıp teslim etmelisiniz. (diploma gerekli değildir)

Pasaportunuzun kalacağınız süre + 6 ay daha süresi olduğundan emin olmalısınız. Yani siz 10 gün kalacaksınız ve pasaportunuzun 3 ay süresi varsa reddedilirsiniz.

Vize için konsolosluğa gittiğinizde rahat olmalısınız, oraya gerçekten sadece gezmek amaçlı gittiğinize ve mutlaka geri döneceğinize karşınızdakini inandırabilmeniz. Yüklü bir banka hesabı ile vize alamayan, sadece aile albümünü götürüp vize alanlar bile var.

Diğer ülkeleri çok bilmiyorum ancak amerika vizesi tamamen geri döneceğinize inandırmanıza bakıyor