Kusura bakmayın hata benim. Sizinle gereksiz bir polemiğe girmemem gerekirdi. Fakat yazdıklarınızdan, yanlış şeyler öğrenilmemesi adına bir kaç düzeltme yapayım.
Öncelikle backlink kavramının nofollow, dofollow ayrımı olmaz. Nofollow link de backlinktir, dofollow link de backlinktir. (Backlink Nedir ?*) Aralarındaki tek fark, dofollow backlink pagerank geçirirken, nofollow backlink pagerank geçirmez. Ki artık pagerank'ın da eskiye nazaran önemi bayağı bir azalmıştır. Ayrıca dofollow verdiğiniz linklere bir nevi kefil olursunuz. Yanlış kullanımında algoritma cezalarına ya da filtre'ye takılabilirsiniz.
Sıralamaya etkisi açısından, kendi tecrübelerime dayanarak sağda solda yazanları doğru bulmuyorum. Çoğu nofollow link'ten, dofollow'dan daha verim aldığım durumlar olmuştur. Burada linki aldığınız sitenin, o siteden yapılan link çıkışı, ABC class ip, sitelerin benzerliği, özgünlüğü v.s v.s. ve son olarak da linkten gelen ziyaretçi sayısı önemlidir. Örnek veriyorum toplam link çıkışı 500 olan siteden aldığım ziyaretçi getirmeyen dofollow backlink, hiç dışarıya link çıkışı yapılmamış kaliteli siteden aldığım nofollow backlinkten daha etkisizdir. İnternette bulunan kaynakların bir bölümü nofollow backlinkler sıralamaya etkisi yok dese de, sıralamaya etkisi bariz şekilde vardır. Buna en güzel örneği, sosyal medya paylaşımlarını verebiliriz. En önemlisi ise, aldığınız ya da kazandığınız dofollow linklerin doğal gözükmesi için nofollow linklere de ihtiyacınız vardır. Tüm linklerini dofollow olan bir siteye Google hiç bir zaman doğal gözle bakmaz. Bu da dolaylı yoldan nofollow'un sıralama üstündeki yararıdır.
Aşağıdaki resmi (US Sıralama Faktörleri) inceleyerek konuyu pekiştirebilirsiniz. MozCon'a da katılmış biri olarak o makaleleri sizin iyice okumanızı tavsiye ederim. Ayrıca burada konuşmayı kesebilirsek sevinirim. Kendi naçizane fikirlerimi belirttim, anlayışınız için teşekkür eder başarılar dilerim.
http://www.searchmetrics.com/wp-cont...ctors-2014.png
*Backlinks, also known as incoming links, inbound links, inlinks, and inward links, are incoming links to a website or web page. In basic link terminology, a backlink is any link received by a web node (web page, directory, website, or top level domain) from another web node
http://en.wikipedia.org/wiki/Backlink