alikrts adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar

Hocam canlı ders anlatımı olacak bize gereken kaldırabilecek bir sunucu ve moodle nin kurulması bütçe konusunda sıkıntımız yok
canlı ders olacaksa tavsiyem bigbluebutton kullanmanız, ayrı bir sunucu gerektirir, 80 portunu kullandığı için moodle ile aynı sunucuya kuramazsınız. (Tabi java bilginiz varsa portu değiştirip kullanabilirsiniz)

Moodleyi daha önce söylediğim gibi, 200 civarı bir kullanıcı için 4 gb ramli bir vps de rahatlıkla tutabilirsiniz. Ancak canlı derste örneğin 720p bir görüntü aktarımı için 200 kişide yaklaşık 200 mbit hat kullanırsınız, bu yüzden vps yerine dedicated sunucu almanız tavsiye edilir.

Şu anda özel bir üniversitede moodle + 2 bigbluebutton sunucusu ile yaklaşık 6000 civarı örgün eğitim öğrencisine türkdili, inkılap tarihi dersleri, 500 civarı uzaktan eğitim öğrencisine bütün dersleri, 1000 civarı kişiye de yüksek lisans dersleri veriyoruz. Önümüzdeki eğitim yılında ingilizce hazırlık okulunu da tamamen bu sisteme geçireceğiz.

Sonuç olarak moodle için 4gb ramli bir vps, canlı ders yani bigbluebutton için 200-250 mbit hat ile bir dedicated sunucu ihtiyacınız var.