fikirdanis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sevgili hocam evet arkadaş haklı 10 kişiden 11 inde clio var
dahası senin araban 5.20 d bmw den çok yakıyor bunu bilesin ödüllü bir motora sahiptir bmw araştırırsan emin ol anlayacaksın

senin aracın maksimum gücü 2500 devirde verir alt devirlerin ölüdür bu nedenle çok yakarsın şehir içi ve dur kalklarda küçük hacim ve araç yükü zorlar motoru

45 lt benzin ile maksimum 600 km şehir içi gidiyorsun oda maksimumdan hesaplarsak
yani 100 km de 7.5 lt yakıyorsun 7.5 x 4.20 =0.315 kr şehir içi yakıyorsun

şehir dışı için 22 kr yakması belki 70 le falan gidersen olabilir düşük devir gideceksin ve turbo uzun süre açmadığı için ölü bir performans olacak kısa zamanda motorunu yiyeceksin aman düşük devir kullanma dost tavsiyesi 2200 2700 arası vites değiştir

o araç 700 kg olacak ki az yaksın 1000 kg lik bir araç ve 0.9cc motor hacmi ile az yakması sadece şehir efsanesi

ben saxo dizel kullanıyorum 57 bg araç mazot fiyatları düştükçe dahada keyifli oluyor
şehir içi 3.6 tl mazot x 100 km de 5 lt tüketiyor oda maksimum 18 kr yakıyorum ha az yaksın diye uğraşmadan istanbul trafiğinden söz ediyorum
şehir dışı hiç yazmayayım moralin bozulur
hocam şehir içi 600 km full depoyla, uzun yolda 4.5 litre yakıyor araç.
520d ile Clio4 karşılaştırılamaz bir kere biri B segment biri D-E segment içine giriyor.

Şimdi şehir efsanesi diyorsunuz tamam haklısınız, fakat burada ben aracı falan övmüyorum, sadece olanlar bunlar. Yakıt tüketimi benzinli araca göre muazzam. Yani araba az yakıyor, kendim öğrenciyim, 30 TL benzin atıyorum haftada, 1 hafta boyunca Bilecik gibi bir yerde otobüse vereceğim ücretle geziyorum.

Sana şimdi bir video atıyorum, zamanında bu araçla 3.1 litre yakaladım ve bu araç benzinli. Dizelini konuşmayacağım. Video olarak kanıtı da bu videoda izleyebilirsin, kendim çektim. Bende 4.5 litre fabrika verisinin 3.1 litre olduğunu görünce çok şaşırdım. Tabi bir daha zor yakaladım bu performansı o ayrı. Genelde 4-5 - 5 arasında gidip geliyor.

Video burada ;
http://www.youtube.com/watch?v=xY6LhBPN5eg

Açıkcası amacım aracı övmek falan değil, çünkü biz övünce millet talep edip satın alıyor, kim ister ki her yerde aynı aracından olmasını. Ama öyle piyasada çok yok, sizde algıda seçicilik varsa o ayrı. Bi ara ben Ford ****** alacaktım 6.5 kya her yerde ****** görüyordum

Son olarak fabrika verileri ;
Sırf yazdığın şeyin yanlış olduğu için paylaşıyorum özel olarak araştırdım.
BMW 520d : Ortalama 4.8 Litre/Dizel/18kuruş ----- Benzin Ortalama 6.7
Clio 4 : Ortalama 4.1 litre/Dizel/14kuruş ------- Benzin Ortalama 4.5

Kısacası 520, Clio 4'den az yakmıyor yani. Fabrika verileri yanlış falan değil, bizzat tutuyor. Tabi Km 5-6 bin olduktan sonra.

Açık konuşayım arabayı alınca iş bitmiyor ben bunu anladım mesele karnını doyurmak yoksa köşede yattıktan sonra benim arabam var demenin pek anlamı yok