arkadaşlar ben aracı temmuz 2014 de aldım. 0.9 tci 2014 siyah modelini, araçtan çok memnunum full depo 500-600 km yol yapabiliyorum, 180 liraya doluyor 22 kuruş yakıyor uzun yolda.
Çok ekonomik ve sanırsam bana bir piyango vurdu bu araçtan, ÖTV artacak bu da benim lehime oluyor.
Ayrıca 10 kişiden 11inde var diyen arkadaş hangi aracı kullanıyor merak ediyorum, ben kendim Çorlu'da yaşıyorum. Düşün BMW 520d bile etrafta full, ne bekliyorsun ki git al Porsche o zaman diyebilirsin, bu araç bende tek diye.
Ama şuan Bilecik'deyim, şehir pek büyük değil toplasan 3-5 tane clio 4 var.
sevgili hocam evet arkadaş haklı 10 kişiden 11 inde clio var
dahası senin araban 5.20 d bmw den çok yakıyor bunu bilesin ödüllü bir motora sahiptir bmw araştırırsan emin ol anlayacaksın
senin aracın maksimum gücü 2500 devirde verir alt devirlerin ölüdür bu nedenle çok yakarsın şehir içi ve dur kalklarda küçük hacim ve araç yükü zorlar motoru
45 lt benzin ile maksimum 600 km şehir içi gidiyorsun oda maksimumdan hesaplarsak
yani 100 km de 7.5 lt yakıyorsun 7.5 x 4.20 =0.315 kr şehir içi yakıyorsun
şehir dışı için 22 kr yakması belki 70 le falan gidersen olabilir düşük devir gideceksin ve turbo uzun süre açmadığı için ölü bir performans olacak kısa zamanda motorunu yiyeceksin aman düşük devir kullanma dost tavsiyesi 2200 2700 arası vites değiştir
o araç 700 kg olacak ki az yaksın 1000 kg lik bir araç ve 0.9cc motor hacmi ile az yakması sadece şehir efsanesi
ben saxo dizel kullanıyorum 57 bg araç mazot fiyatları düştükçe dahada keyifli oluyor
şehir içi 3.6 tl mazot x 100 km de 5 lt tüketiyor oda maksimum 18 kr yakıyorum ha az yaksın diye uğraşmadan istanbul trafiğinden söz ediyorum
şehir dışı hiç yazmayayım moralin bozulur