Şu cihaz var bende yazın almıştım teknosadan. İlk aldığım zamanlar hızı güzel geliyordu ama şuan bilgisayar gerçekten sıkmaya başladı tarayıcıdayken bile kasıyor. Photoshop cc var açmak istemiyorum o derece kasıntı oluyor. Sanırım bilgisayara çok program falan yükledim bilmiyorum. Tabi bunların yanında pişmanmıyım, hayır. 2,5-3 bin liraya çok sağlam bilgisayar alabilirsiniz.
Ne iş yapacağınız çok önemli bu noktada.
Bu cihazdan bende de vardı. Sdd upgrade ile herşey temiz çalışır. Ama günümüzde ssd olmayan donanımlarda Adobe CC yavaş çalışabilir. Gayet normal.
Arkadaşa tavsiyem minumum i5 işlemcili, 8gb ram'li, ssd'li bir cihaz alması. Eski cihazlardan performans beklemeyin. Mac diye eski cihazlarda performans beklemen ne kadar doğru? Neden böyle diyorsun. Windows'da o makine sanki çokmu performanslı olacka?
Bir kere macbook notepad++ ve php çalıştırma konusunda sıkıntılı o yüzden ne istediğine göz önüne al. Ios kodlama ile işin yoksa macbooka yönelme bence.
Bilmediğiniz konuda neden yorum yapıyorsunuz?
Notepad++ kullanan mı kaldı? Mac kullanmak isteyen arkadaş, notepad++ gibi ilkel bir editör kullanıyosa zaten hiç almasın. Webstorm, Sublime, Atom Editor,Coda, Espresso gibi tonla daha kaliteli editörler var.
Localde ilkel geliştirme türlerini kullanan kaldımı bilmiyorum ama, MAMP PRO ile Windows'tan daha iyi bir şekilde PHP çalıştırabilirsiniz. O dandik GUI'ler ile uğraşmazsınız. Hiç olmadı kendi konfigrasyonunu terminalden kurabilirsin. İlle GUI istiyorsan MAMP var. Ayrıca Yosemite ile birlikte php, apache kurulu olarak geliyor.
bknz:
http://coolestguidesontheplanet.com/...0-10-yosemite/
Ama siz localde development yapmayın. Sonra localde çalışıyor, server'a attım sitem çalışmamaya başladı diyorsunuz. Production Server ile aynı konfigrasyonlarda test ortamında geliştirme yapılır.