Eski konu ama up yapmakta yarar var güzel yorumlar var, teşekkür etmeden geçemedim.
Merhaba,
Sorularınızı cevaplamaya çalışacağım fakat "Henüz reklam yayınlamaya başlamayan bir sitede reklamlardaki ürünler nasıl teşvik edilir." bu soruyu ben de tam anlamadım.
1. Teşvik konusu
Ama teşvik çok yanlış anlamaya açık bir kelimedir burada. Onu kullandığımda parantez içerisinde açıklama yapmıştım ama yine de yanlış anlama olduysa tekrarlamak isterim. Tıklama başı reklamcılıkta ve bazı cpa (aksiyon başı ödeme yapan şirketlerde) teşvik yasaktır. Konulu olan niche sitelerin tıklama oranının yüksek olması ile sonuçlandığını anlatmak istedim. Aksi halde kimseyi reklamlara tıklayın diye teşvik edemezsiniz.
2. Tier 1 ---> 2 ----> 3 konusu
Tier 1 --> Tier 2 paravanlı sistem yaklaşık olarak şu şekildedir: Bir adet ana site var: örneğin diyetyemekleri.uzantı Bu ana sitedir. 4 adet paravan blog olsun diyetyemekleri. blogspot / blogcu / blog /wordpress diyelim. Bu paravan bloglardan ana siteye link çıkışı yapılıyor. Sonra paravan sitelere backlink alınıyor.
Amaç ana sitenin zarar görmemesidir. Çok kullanan bir yöntemdir. Fakat mantık olarak çok yanlış bir yöntemdir. Pratikte bu tür paravanlar 2-3 ay sonra patladıklarında ana siteyi de geri çekme ihtimalleri çok yüksektir. Sağlıklı bir yöntem değildir.
3. CPC kelimeler
Veya yüksek cpc kelime diye kullanmışım. TBM (tık başı maliyet) Adsense tıklama başına yüksek para alınan kelimeler. Niche işine yeni başlayan genelde şunu yapıyor. Böyle kelimelerin bir listesini çıkarıyor gidip 5 er tane makale yazdırıp site açıyorlar. Örnek car insurance - öyle kolay olsaydı bu kelimede çıkmak zaten bu kadar yüksek TBM olmazdı.
4. anchor text
Anahtar kelime. <a href="">anahtar kelime</a>
5. comment spam
Blogların yorum bölümlerini backlink almak amacıyla kullanma. Otomatik veya manuel yorum spam Google'ın görmek istemediği backlinklerin başında geliyor. Yüzlerce backlink alınmış çöp sitelerden alınınca düşük kaliteli backlink olduğundan dolayı penguen, yüksek pr sitelerden alındığında pagerank geçiren bağlantıdan olduğundan dolayı ceza alma riski var.
6. on-page
Siteler üzerinde yapılan SEO çalışmaları genel olarak ikiye ayrılır. Burada tartıştığımız konu olan backlinkler off-page (dış SEO) dedikleri kısma giriyor. On-page kısmı da sayfa (site) içinde yapılan çalışmaları kapsıyor.