Merhaba arkadaşlar Turhost firmasından
https://www.turhost.com/bulut-sunucu.html üzerindeki 7 numaralı bulut sunucuyu kullanmaktayım. Sunucu üzerinde tek bir site barınıyor.
Özellikleri
Sunucu İşlemcisi
6 Ghz / 3 vCPU
RAM
3584MB
Disk Alanı
70GB
Aylık Trafik
1400GB
yukarıdaki özellikler için Cpanel WHM (Linux) + Litespeed (8GB) hizmeti ile ödemiş olduğumuz tutar KDV dahil 236 TL
Yukarıdaki sunucuda çalışan site wordpress tabanlı bir haber sitesi günlük 4K civarı tekil hit girişi olan anlık 50 kişi civarında girişi olan bir site, site içi wp optimizasyonu yapılmış, hızlı çalışması için CDN hizmeti de ayrı olarak alınmış durumda. Bir kısım daha yapılandıracak gereksiz js sorguları, css sprite vs. durumlar mevcut ve planlarım dahilinde. Fakat benim burada sıkıntım sunucunun tüm google page speed sorgularında yaklaşık 1 saniye rötarlı yanıt vermesi ile alakalı. Yazılım ve site içi optimizasyon kaynaklı olduğu ihtimalini düşünebilirsiniz fakat. Site açılmadan önce bu süre kadar bekleterek kullanıcıya cevap veriyor ki sonrasında yüklenme hızı gayet iyi.
Sunucu tarafında teknik bilgi sahibi değilim. Turhost'da bu konuda teknik hizmet ücretli dahi vermiyor. Haliyle bu fiyatı verdiğimiz sunucudan daha fazla verim alabilmemiz mümkün iken biz direk kurulum yapılmış teslim edilmiş ayarları ile kullanarak bir nebze performans eksikliği yaşıyoruz.
Yukarıdaki fiyata daha iyi özelliklere sahip bulut sunucu hizmetleri mevcut fakat açıkcası vaat edilen kadar hızlı olup olmama konusunda şüphelerim bulunmakta. Herşeyden öte radore, turhost, sadecehosting vb. firmalar gibi kurumsallıkları konusunda ne derece güvenilir olacak bilmiyorum. Çünkü bu site turhost öncesinde bir kaç günlük bir taşınma süreci yaşadı ve satın alma öncesi hiç bir sıkıntı olmaz diye incelenerek tavsiye edilen bir bulut sunucuya geçti. Domain yönlendirmesi sonrasında o kadar rezil iki gün geçirdi ki hitler dibe vurdu, okuyucular durumdan şikayet etti ve fiyasko ile turhost'a geri döndük.
Sizden istediğim tavsiye bu özelliklere teknik destek ve bakım hizmeti de sağlayan güvenebileceğim ve incelemeleri sonrası alacağım hizmete garanti vererek beni mağdur etmeyecek firma önerileri ve paket önerileri.
Bu konuda zaman ayırır ilgilenebilir iseniz çok memnun olurum...