Buradan Sayfa 5.
.tr ALAN ADI KAYIT POLİTİKASI VE KURALLARI 2. .tr Ülke kodlu alan adlarının satışı, kiralanması ve devri yasaktır. Alan
adlarının satışı, kiralanması ve devrinin tespiti halinde ilgili alan adı sahibine
ait alan adlarının tamamı iptal edilir. Alan adının devri, alan adı tahsisine esas
teşkil eden belgelendirilmiş hakların devri halinde mümkündür.
Alan adının devri, alan adı tahsisine esas teşkil eden belgelendirilmiş hakların devri halinde mümkündür.
.com.tr, net.tr için belgelendirilmiş haklar var fakat gen.tr için bana belgelendirilmiş bir hak söyler misiniz?
Demogoji yapmak için söylemiyorum birşeyi aydınlığa kavuşturmak için söylüyorum.
Ya da şu ana kadar "el değiştirmeden dolayı" elinden alınmış ".gen.tr" uzantılı bir domain var mı bildiğiniz? ve söz konusu edildiği gibi tüm domainlerin iptal edilmesi gibi bir durum?
Şimdi konuyu biraz daha açıyım. Aynı yerdeki 16. maddeye bakar mısınız?
16.
Bir kişi ya da kuruluş adına kaydı daha önceden yaptırılmış alan adı üzerinde
değişiklik yapma yetkisi, yapılacak değişiklik işlemine bağlı olmak üzere daha
önceden atanmış idari, teknik ya da ödeme sorumlularına aittir. Sorumlular,
alan adı sahibi kişi veya kuruluş olabileceği gibi onlar tarafından atanmış aracı
kişi veya kuruluşlar olabilir. Ancak, belgeli olarak tahsis edilen alan adlarında
(.com.tr, .net.tr, .org.tr, vb.) idari sorumlu değişikliği ya da alan adı silme gibi
hassas işlemlerde, -alan adı sahibinin haklarının korunması amacıyla- alan adı
sahibi kişi veya kuruluşun onay belgesi göndermesi gerekmektedir.
Neyse, kısacası bence bu konu r10 tarafından hatta tüm Türkiye tarafından yanlış anlaşılmış fakat yanlışlık payı biraz da "nic.tr" yönetiminde...