MuStaFaa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

Bugün arabanın aküsünü değiştirdim marşa ilk bastığımda aynı sorunları yaptı.

Arabayı vurdurayım dedim. 1 kere vurdurdum olmadı, 2 denedim olmadı 3 denedim olmadı 4 denedim olmadı.

Artık arabaya iyice uyuz oldum biraz hor kullanır gibi oldum.

Marşı deniyeyim dedim. Marşa bastım marş düzelmişti ancak araba yine çalışmıyordu.

Araba benzinlideydi 3-4 kere denedim yine olmadı.

Lpg'ye alayım dedim. Lpg'ye aldım 2. veya 3.de araba çalıştı.

Gaza abandım biraz ısınmasını bekledim.

Geri geri arkadaşın yanına gittim (25 mtre)

Hararet göstergesi yavaş yavaş hızla yükselmeye başladı.

50 metre gittim arabanın burnu yokuşa gelir gibi oldu araba stop etti.

Gazda ve benzinde çalıştıramadim.

Arabayı çalıştırırken gaza basıyordum içimden dedimki gaza basmadan çalıştırayım. Benzinlideyken gaza basmadan çalıştırdım.

Ortalama 400 metre gittikten sonra araba hararet yaptı. Arabanın hararet yeri ön camın orda olduğu için arabanın için buhara boyandı.

Camı ne kadar silersem sileyim yenisi geliyordu.

Araba antirifizli gözüküyordu, oradan bi arkadaş aynı araba bende de var 2 litre su al takviye et olur dedi.

Dediği gibi yaptık 150 metre sonra yine aynı hatayı verdi.

Soğuk havalar olmadan önce hararet yükseliyordu ama fan çalışıyordu hiç böyle buhar yapmazdı ve kokuda çıkartmazdı.

Şimdi hem hararet göstergesi yüksek, dumanlar çıkıyor, koku geliyor.

Ne yapmam gerek arkadaşlar? aracım fiat uno 70sx 97 model
Aynı olayı ben yaşamıştım 2 yıl önce. Benim egsoz borusu 3 yerinden patlamıştı o yüzden bu sorunu yaşıyormuşum. egsozu baştan aşağıya komple değiştirdilerdii sorun ancak öyle düzelmişti. Araba hararet yapıyordu, dumanlar yükseliyordu ama bunu gaza çok fazla yüklendiğimde veya boştayken yapıyordu. İşin ilginç tarafı egsoz patlamasına rağmen ses gelmiyordu patlak sesi.

Neyseki halletmişssiniz geçmiş olsun.