Bildiğim kadarıyla politikada açıkça sticky yada float reklamın yasak olduğundan bahsetmiyor.

Kullanıcıların yalnışlıkla yapacağı reklam tıklamalarını destekleyen reklam yerleşimi konusuna sıcak bakılmıyor. Sticky ve float çok benzer şeyler zaten. Genel anlamda js yada jquery ile, end time'da reklamın pozisyonunu değiştirmek yalnış tıklamaları arttırabilir. Yani google'ın istemediği bu zaten. Çok fazla internet sitesi de varken bunun güzel bir kontrolünü de yapamazlar, bir bot yardımı ile bunu tespit etmeleri çok daha mantıklı olduğundan fixed divler içindeki reklam kodlarını algılayıp otomatik bir uyarı gönderebilirler.

Ama genel anlamda teknik olarak ben adsense'in yöneticileri olsaydım izin verirdim. Şimdiye kadar kullanmadım fakat kullanmak isterim, bilgisi olan kesin birşey paylaşırsa.

Ek olarak kullanmak istiyorsanız yada temanız müsayitse kullanın, eğer politikaya aykırı birşey söz konusuysa hesabınız zaten hemen kapanmaz, sitenizin reklam yerleşiminin aykırı olduğu hakkında bir mail alırsınız ve 3 iş günü içinde düzeltmenizi isterler. Yani yeni şeyler denemekten çekinmeyin.

Hem tasarım fundementalleri sürekli değişiyor, hem de teknolojiler. Adsense de buna ayak uydurmaya çalışacak zaten.