Bu gün vds sunucu aldığım firmam ile konuşurken şans eseri artık sunucu ücretini ödeyemeceğim sanırım sitemin hitleri dibe vurdu sadece pinterestten hit geliyor dedim. O da benim sitemde de aynısı oldu mobil reklam kullanıyorsan acilen kaldır, ben kullanıyordum hitlerim gitti sorun mobil reklamdaymış 4-5 gün sonra eski haline geldi site, dedi. Bende sevinçten havalara uçtum. Ancak bu konuya rasgelip baştan sona kadar okuduğumda arkadaşın mobil reklamdan kastının, mobil reklam veren firmalardan bahsettiğini anladım. Çünkü google ın son güncelleme tarihinde sitemdeki temamı mobil cihazlarda da rahat gezilmesi amacı ile düzenlettirdim ve adsense panelimden mobil reklam oluşturdum. Tam da bu zamana denk geldi demekki ve bende mobil reklam diyince bunu zanettim. Siteme info çekince hiç bir sonuç çıkmıyor. Günlük 3k hiti vardı şu an 300 zor hit geliyor o da pinterestten dediğim gibi. Konu ile ilgili olarak celilcan hocam ile ücreti mukabilince anlaştık manuel link temizleme işlemi vs. yaptık. Sitem bir çok ceza almış tespitlerine göre. Bakalım sonuç ne olacak.
Konuyu bende takip ediyorum belki benim sıkıntıma da çözüm bulunur, çünkü siteyi kurtaramazsam bu gidişle aylık giderlerini bile karşılayamayacağım. Yani detaylı araştırma yapmakta fayda var sadece mobil reklam yayınlamanızdan kaynaklı da olmayabilir.