Hocam kaç tane İngilizce Öğretmeni tanıdınız da, haber çeviremiyormuş? Ben de merak ettim o arkadaşı?

Eğer, mühendislikten gelen - kamu yönetiminden gelen ya da halk eğitimden aldığı sertifikalarla öğretmen olanları kastediyorsanız, bırakın haberi; hikaye bile çeviremeyebilirler amenna.

Ama, Anadolu lisesinde 1 yıl boyunca İngilizce hazırlık okumuş; ardından lisede dil bölüümne geçmiş ve mezun olana dek lise boyunca İngilizce dersleri almış; ardından İngilizce öğretmenliği - dil edebiyat ya da tercümanlığı kazanarak üstüne bir de 4-5 yıl Akademik İngilizce okumuşsa... Hele de, dersleri hep , İngilizce anlatan hocalardan almışsa, Osmanlı'nın eğitim tarihini bile İngilizce olarak öğrenmişse..

Hiç kimse meslektaşlarıma laf edemez. . .

Ama o meslektaşlarımı kpss sıralarında süründürüp okullara atamayan; onlardan kalan boşluğu kamu yönetimi mezunlarıyla - mühendislik mezunlarıyla "ücretli öğretmen" olarak anlaşıp; ayda belki de asgari ücretten bile az paraya çalıştıran zihniyetlere yazıklar olsun.

okullara ucuza gönderdikleri sahte öğretmenlerden dolayı; asıl öğretmenlerin itibarını zedeleyen zihniyete yazıklar olsun. . .