Vergiden muaf kazanç 21 milyar demisiniz ya hocam. Peki adsense ile duzenli 1.5 milyar alsak yilda 18 eder. Ancak duzenli oldugu icin gelir vergisi odemek gerekirmi?
Süreklilik arz eden bir ticari kazanç söz konusu olduğundan gelir beyannemesi verilmesi gerekir. Fakat yurtdışı ödemesi olarak geldiği için bir gelir kanunu varmı bilmiyorum. Tek bildiğim bu meblağlar için devletin ve maliyenin sizin başınıza iş açacağını sanmıyorum. Benim kestiğim fatura 10-15 bin lira, hesap trafiğim 100 bin lira, 10 yıldır herhangi bir sorun olmadı. Ama olmayacağı anlamına gelmiyor fakat işin kanuni boyutunu iyi bilmek gerekiyor. Kaldı ki artık yastık altı altınlarınızı bozdururken bile kuyumcu fatura/makbuz veriyim diyor yarın öbürgün bankaya yatırdığınız paralara inceleme gelirse diye.
Şu an ki duruma göz atarsak, devletin sahip olduğu öz kaynakların hepsi satılmış/kiralanmış. Tek gelir kaynağı vergi olarak gözüküyor. Bu durumda işi riske etmemek gerekiyor. Ama ufak rakamlar içinde gidip şirket açıp bi dünya borca girmeye gerek yok. Bağkur, vergi vs derken %60 ortak oluyor devlet şirket kazancına. Kaldı ki maliye, siz bu işi yapıyorsunuz size 50 bin tl ceza demiyor veya dese bile siz gidip şirketinizi kurup bak bundan sonra usulüne göre yapıcam diyorsunuz affediyor. Kafanıza takmayın o kadar, eğer ayda 50 bin 100 bin liralar hesabınıza girmiyorsa.