Repax adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ufak tefek link satma, tanıtım yazısı satma gibi ücretlere vergi alınması fatura kesilmesi çok çok büyük iş yapmadığınız sürece pek bir maliye takibi olmaz. Normalde arızi kazanç olarak adlandırılan serbest kazanç miktarı her yıl açıklanır. 2014 yılında vergiden muaf yıllık kazancınız 21.000 TL ve altındaysa vergiden muaf tutulursunuz. Yani o vergi kaçırma, ceza kesilme gibi işlemlerin altında o kadar büyük paralar dönüyorki o kadar kafanıza takmayın.

Ayrıca tabi bu muaf tutulma rakamı harici, tek seferlik işlerden aldığınız işler bir döngüye giriyorsa mesela her ay 2-3 bin liralık işler yapıyor ve bu süreklilik arz ediyorsa vergiye tabi oluyorsunuz ve cezası oluyor.

Fakat adsense geliri için bir şirket olmanıza gerek varmıydı anlayamadım, bir şirketin vergilerinden farkı olmayan şahıs şirketi yerine basit usulden gelir beyanı ile yıllık gelir vergisi ödeseydiniz bu külfiyetten kurtulurdunuz. Ekstra masraflara ve vergilere yol açmazdı hem bu durum.

Kazandığınız 10 bin liranın 5 bin lirası yıllık bağkura veya bağkura borç yaratmaya gidecek eğer çalışmıyorsanız. Vergiler, gelir vergisi vs. hiçbirşey kazanamadığınızı göreceksiniz. Gerçi tam olarak nasıl bir düşünce yapısında olduğunuzu bilemiyorum ama hayırlısı olsun sizin adınıza herşey.
Vergiden muaf kazanç 21 milyar demisiniz ya hocam. Peki adsense ile duzenli 1.5 milyar alsak yilda 18 eder. Ancak duzenli oldugu icin gelir vergisi odemek gerekirmi?