MaxidaTa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bu mesajı yazarken zerre kötü niyetim yok öncelikle bunu belirteyim. Siz iyi niyetinizle, herşeyi temiz ve sorunsuz halletmek istiyorsunuz fakat şunu da belirtmeliyim ki; ben hayatımda sizin kadar devlete para ödemeye hevesli bir insan tanımadım. Adsense gelirine piyasada gelir vergisi ödeyen çok insan var çevremde fakat hiç biri kdv ödemiyor. Anlıyorum iyi niyetli davranıyorsunuz fakat bu kadarda iyi niyetli olmayın.

Hakkınızda hayırlısı olsun. Bol kazançlar.
Hocam iş sadece adsensede bitmiyor bir firma geldi sitene reklam vermek istiyorum dedi. Fatura kesemediğim için gider pusulası düzenlediler %20 vergi yine benden gitti. Sadece adsense durumu değil yani. Ben biraz hassasım bu konularda hocam. Yoksa binlerce kişinin sayısız iş yapıp benim 10-15 katım fazla kazananların bile vergiyi hiç takmadığını biliyorum. Ama ben 4 yıldır adsenseden kazanıyorum devlet 4 yılın hesabını sormak isterse verecek pek cevabım yok. Şuanki kariyerim ve maddi durumum dolayısıyla risk almak istemiyorum.

bulut51 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Peki bunların hiçbirini yapmassak maliye ne kadar ceza kesebilirmiş ? Forumda birsürü link ve tanıtım yazısı satan kişi var. Farkedildikleri taktirde ne kadar cezayla karşı karşıya kalabilirler ? Bunu bir sorarsanız çok seviniriz forum olarak
Hocam bu basit bir mevzu değil hesaplama yapmak imkansız ama bana vergi uzmanı şöyle dedi "5 yıl boyunca risktesin" yani devlet 5 yıl geriye dönüp yaptığın işlerin hesabını sorabilir. Bu işe başlama bildiriminde bulunmamak ve beyanname vermemek gibi usulsüzlük cezalarını kapsar. Ayrıca gelirlerinden gelir vergisi ödersin. Yani kazandığının 3-4 katını devlete ceza ve vergi olarak ödeyebilirsin.

Çoğu arkadaş bu konuyu dillendirme konusunda rahatsız. Ben açtığım konu ile bu konuda aklı karışık olan arkadaşlara süreç konusunda yardımcı olmak istiyorum. Her detayı zaman ilerledikçe buradan anlatacağım