Evet şahıs firması oldu home office şeklinde. Tabela olmasına gerek yok. Ama biryerde ofis açarsam tabela koyabilirim elbet. Çalışanım olmadığı için o tarafını bilmiyorum. Gelir olarak tüm gelirlerin hesaba giriş yapılmışsa bildirilmesi gerekir. Sonuçta ticari bir işlem yapılmıştır. Fatura kesmelisiniz. (Bu işin dezavantajıda burada) Yani normal bir dükkan esnaf her yaptığı satışa fatura kesmiyor çünkü elden alıyor parayı. ama hesaba yatan tüm paralar eğer bir ticari işlemse faturalandırmak gerekir. Ayrıca bir işletmenin faaliyet konusu ile ilgili tüm harcamalar gider olarak yazılabilir. Ancak fatura olarak belgelendirilmesi gerekir. Benimde yaşadığım dezavantaj mesela makale yada link alımlarım yada tema aldığım zaman faturalı almam gerek ama bulamıyorum
Peki bunların hiçbirini yapmassak maliye ne kadar ceza kesebilirmiş ? Forumda birsürü link ve tanıtım yazısı satan kişi var. Farkedildikleri taktirde ne kadar cezayla karşı karşıya kalabilirler ? Bunu bir sorarsanız çok seviniriz forum olarak