Akademisyenler dahil kimse bir işçinin aldığı paranın 3-4 katını kazanmayı hak etmiyor. Bazıları insanları bilgilerine göre ayırarak maaş ayrımını savunurlar. Ama benim tanıdığım sadece bir işçi olup bildiğin filezof olan iki ayrı adam var. Ama gene akademisyen olmuş ama öğretmesi ve araştırması gereken dil ve edebiyatı bilmeyen tonla adam var.
Lisede İngilizce öğretmenim getirdiğim İngilizce gazeteyi ancak haberin içeriğini bildiğinde anlayacağını söylemişti. Üniversitede ise dil hocam, eğitimini gördüğüm dilde çok basit bir kelimenin hangi dilden geleceğini tahmin bile edemiyor. Böyle akademisyen olur mu

Malesef memleketimizde doktor dahil hiçkimse bu kadar paraları hak etmiyor. Ehliyet aldığım sene aile hekimine gidip resmen kendim çıkardım sağlık raporunu. Bana göre asgari ücret 1,500-1750 lira arasına çıkartılıp çok yüksek olan bazı memurluklar düşürülerek hemen hemen eşit seviyeye gelmeli. Bana göre Bill Gates ya da Linus Torvalds de olsan başka insanlardan daha çok para kazanmayı ve daha iyi yaşamayı haketmiyorsun.
İşçilik ile doktorluk/akademisyenlik aynı maaşı alsa sizce kim doktor olurdu bu ülkede? Doktorluk için de akademisyenlik için de ömrünün 10 senesini sıfır gelirle ders çalışarak geçiriyorsun. İşçilik hiçbir ön koşul gerektirmiyor.
Asgari ücret de 1750 lira olursa Ankara'nın doğusunda iş yeri kalmaz. Mevcut asgari ücret büyük şehirler için düşük olabilir fakat doğudaki iller için yüksek. Aylık kiranın 300 lira olduğu şehirde 1750 lira asgari ücret ver dersen iş verene adam dediğim gibi ya kapatır gider ya da kaçak çalıştırır.
Bill Gates dediğin adam tek başına dünyanı belki birkaç 10-yıl ileri götürmüş adam. Ha o bile daha çok para kazanmayı hak etmiyor diyorsan yaşasın komünizm yaşasın 1800lerdeki gibi bir dünya. Su çiçeğinden insanlar ölür falan ne güzel olur