Akademisyenler dahil kimse bir işçinin aldığı paranın 3-4 katını kazanmayı hak etmiyor. Bazıları insanları bilgilerine göre ayırarak maaş ayrımını savunurlar. Ama benim tanıdığım sadece bir işçi olup bildiğin filezof olan iki ayrı adam var. Ama gene akademisyen olmuş ama öğretmesi ve araştırması gereken dil ve edebiyatı bilmeyen tonla adam var.
Lisede İngilizce öğretmenim getirdiğim İngilizce gazeteyi ancak haberin içeriğini bildiğinde anlayacağını söylemişti. Üniversitede ise dil hocam, eğitimini gördüğüm dilde çok basit bir kelimenin hangi dilden geleceğini tahmin bile edemiyor. Böyle akademisyen olur mu

Malesef memleketimizde doktor dahil hiçkimse bu kadar paraları hak etmiyor. Ehliyet aldığım sene aile hekimine gidip resmen kendim çıkardım sağlık raporunu. Bana göre asgari ücret 1,500-1750 lira arasına çıkartılıp çok yüksek olan bazı memurluklar düşürülerek hemen hemen eşit seviyeye gelmeli. Bana göre Bill Gates ya da Linus Torvalds de olsan başka insanlardan daha çok para kazanmayı ve daha iyi yaşamayı haketmiyorsun.