WebEngineer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam tampon olmaması çok iyi olmuş. Tampon tam bir bela.

Anestezi de hiçbişey yok, 3 saniyede gittim ben. Uyandırırken aynen öyle yapıyolar.

Ama ben uyandığımda ameliyathanede sedyede yanımda 3 hasta varken uyandım. İçlerinde ilk ben uyandım elimle burnumu tutmuşum doktor elimi tutmuş, sedyede çırpınıyodum doktor en son gelip bağırdı yeter bak düşçeksin diye.

Şuan sen ameliyattasın veya yeni yeni çıktın, ilk uyandın mı burnunda bir sızı başında felaket bir ağrı olacak ama 10-15 dakika sonra bir volteren ile halledecekler. Hadi bakalım sana da geçmiş olsun.
ALLAH razı olsun herkesten dua edende etmeyendende.
çok şükür oldu bitti geldim.sapa sağlamım .ağrım sızım hiç olmadı.birde piyangodan kemik çıktı bir kaç tane de kemik varmış onlarıda almış tertemiz etmiş ALLAH razı olsun.
Şimdi özeti anlatıyorum hemde daha sonrada girecekler için tecrübe olmuş olsun.

sabah kalktım 7-8 arası abdest namaz ailemle birlikte bismillah diyip evden çıktım.işlerim hazırda gittik odamıza hemşire geldi sagolsun 2 defa damar yolu açmayı denediler açamadılar. bi tanesi girdi damar şişti yandı çıkardıalr dedilerki anesteziciler bulsunlar damarı biz bulamıyoruz onlar iyiler tamam dedik. ALLAH razı olsun indim ameliyathaneye 23 yaşındaki bi genç abla geldi dediki bu genç çok iyi alıyor tamam dedi sagolsun tek seferde girdi damarı . ameliyathaneye giriş tabi zor oldu geride anne babayı bırakıp ne olacağını bilmediğin yere gitmek kolay değil. ameliyathane ortamı abartısız diyorum ayrı bir dünya gittiğim hastane büyük bir hastane olunca içerisi zanedersiniz merkenz bankası gibi herkes bi koşuşturma birşeyler ile uğraşma derdinde. ameliyathanelerin kapıları tabi açık bi tane büyük ihtimal kalp ameliyatı idi canlı canlı gördüm başında 4-5 uğraşıyor diğer ameliyathane yine ya kalpti ya gözdü bişiler yapıyorlardı yine neyse önce beklem odasına girdik 2 tane anestezici vardı biri ders çalışıyordu biri telefon ile oynuyordu ben beklemedeyim bekliyorum . baktım konuşacakları yok tabiri yerinde ise beyinlerini şişirdim hiç susmadım.sohbet eddik 5-10 dk bi tanesi kiloluydu dedimki abi zayıflatalım seni biz atletiz gel dedim koşalım dediki senin aneztezine ben girecem ( : ona göre dedim abi özür özür sözümü geri aldım asıl amacım benim tabi kafayı dağıtmak çünkü titriyorum ve içerisi acayip derece çok soguk ve korku var.
neyse sohbetimiz iyi oldu sagolsun 1 taneside babamıı tanıyordu. yeni açılan damar yolunda1 büyük şırınga şefaf bi ilaç boşaltı.ben dedimki abi bu nedir dediki bu seni rahatlayacak güzel de bişi dedi ama hatırlamıyorum her halde o şırıngadan sonra 2-3 dk konuştumu yoksa 6-7 sn sonra uyudum inanın hiç bişi hatırlmaıyorum. ayaklarda uyuşma vs hiç histmedim. zaten bundan sonrası yok ( :..yani ameliyhaneyi felen görmedim ( : belkide anestezici çok konuştum başlarını şişirdim diyede erken yatırmış olabilir ( : çünkü ameliyathane dolu idi bi çocuk var doktorum geldi yanıma dediki o çıksın seni alacam.
sağ koldan serüm yeri açık olduğu halde birde el üstünden bi tane daha serum yeri açılmıştı ondada serum takılı idi.anlamadım niye açtılar.
ağrım sızım çok şükür hiç olmadı. damar yolları açılması dahi 4 tane açtılar fakat öyle çok ağrım olmadı. doktorum etleri halletikten sonra birde üst tarafta dediki kemik vardı onlarıda dedi aldım sagolsun bi kabın içerisine kemiklerimi koymş bizimkiler almamış hastanede bırakmışlar ) : ..kemiklerde eşantiyondan çıktı ( : .beni dinlenme salonunda uyandırırlar diye düşündüm meğer uyandırmışlar ama tek bir kare dahi yok hafızmda hatırlamıyorum. birde karnım aç gittiğim için kuşbaşı tavuk aklımdaydı birde yeni bi çağ kebapçı açılmış. ben hiç hatırlamıyorum ama odaya çıkartırken koridorda baboo beni cigere götür babo beni kebap yemeye götür diye bağırmışım bizimkilerde hepsini kayda almışlar.odaya gelmiş yine bağırmışım ett karnım açç dürmük getirin biyeeee. aynen böyle( :
ben odaya geldikten 5-10 dk sonra ancak kendime gelebildim. önce biliçim açıldı fakat gözlerimi açamıyordum ) : açtım 10 dk sonra. 11 gibi aldılar biz 15-20 dk diye beklerken tam 1.5 saat kalmışım ameliyata kemikler işin içine girince uzamış.
kollardaki serumlar ağrıtmasa el üstündeki az da olsa biraz ağrıttı hafif yandırdı ama çok az.
birde şuan nedense ameliyatan çıktğımdan belli gözlerimin çevresi durduk yere yağlanıyor.ayrıca ameliyathane girişince karşılaştığım minicik bebek çok şirindi fıtıktan ameliyat olmuş .babamda biraz ağlamış beni o halde görünce çıkarken + telaşlanmışlar 15-20 dk ameliyat neden 1.5 satir bitmedi diye.
şuan ağrım sızım yok gerçi antibiyotikli ve ağrı kesicili serum alıyorum çıktığımdandır eve geleli ortalama 1- 1.5 saat oldu. bi sorun yok ağrım yok herşey yollunda burnumun içi sadece olduğu gibi kan dokanıyorum hareket de ettiremiyorum bir peçete önümde ve ara ara hafif ucundan burnumdan gelen kanı siliyorum azda olsa 1-2 damla kan geliyor.
herşey güzeldide o ameliyathanenin soğunu arkadaşlar anlatamam resmen dondum.
doktorumdan ALLAH razı olsun çok ilgilendi. aneztesi sonrası 3-4 saat bişi vermediler ama ben 3-4 saatleri arasında su şişesi kapağında yudum yudum alıyordum çünkü dilim tahta gibi olmuştu.
bu arada tampon koymayacaktı ama plastik mi elastik tampon koymuş burnumda duruyor cumartesi gidecem onu çıkartacak.inş.zorlanmam dualarınızı eksik etmeyin.
soruları olan varsa cevaplayabilirim.