Alıntı
Merhaba,
Spam gönderimine neden olan zararlı dosyalardan dolayı (spambot) alan adınız dosyaları arşivlenerek durdurulmuştur.
ben buna takıldım. Bu nasıl bir açıklama. "alan adınız" dosyaları arşivlenerek durdurulmuştur. Firmalar müşterilerine açıklama yaparken dikkatli olmalı. Sağladığı hizmetin veya konu olan hizmetin ne olduğunu açıkça belirtmeli. yoksa aynen böyle benim gibilerinin gözünde rezil olurlar.
konuya gelince de, çoğu kişinin hem fikir olduğu gibi hesap altından spam yapıldığı (genellersek sözleşmelere ve yasalara aykırı işlem yapıldığı) tespit edildiğinde kapatılabilir, hatta sorgusuz sualsiz silinebilir (dosyaları arşivlemeden bile). ama herkesin atladığı bir nokta var. firma bunu KANITLAYABİLİRSE.
firmanın yapması gereken, kapatmadan veya durdurmadan önce spam yapıldığını tespit edip, hem müşteriye sunabileceği hem de kendini sağlama alabileceği delilleri toplamaktır. bunların başında da;
- durdurmaya veya silmeye konu olan işlemin hangi yolla yapıldığı ve yapanın ip adresi ve erişim süreleri gibi bilgiler
- bu işlemi yaparken ne gibi erişim yolları denendiği
mesela spam çıkışı dosya yoluyla olmuşsa, bu dosyayı oluşturma/yükleme işlemlerinin ilgili sitenin açığından ya da ilgili kullanıcıdan yapıldığının log kayıtları gibi. aksi halde, müşteri senin sistemini suçlar açık konusunda ki bu da doğal olandır.
arkadaşın yapması gereken, firmadan "konu olan işlemin hangi tarihlerde hangi yolla yapıldığının tespit edilmesi ve durumun gelişimini açıklayan sözleşme ve maddesi" bilgilerini istemek.
gerisini açıklamaya gerek yok sanırım. ama benim tavsiyem, "alan adı" ile hosting arasındaki farkı bilip "müşterisine" yansıtabilen firma ile çalışmanız.