Kendi içimde karar veremediğim bir durum var bu konuda sizlerinde fikirleri benim için önemlidir bu anlamda bana yardımcı olursanız sevinirim. 7-8 aydır kendime çalışıyorum evde çok şükür kazanıyoruz 3-5 birşey daha önce 6-7 sene internet cafe işlettim sonra 1-2 defa bilgisayar dükkanı açtım kapattım çeşitli sebeplerden dolayı. Neyse çok fazla gevelemeden asıl konuya geleyim...
Şimdi arkadaş bazı şeyler yaşadı ve dükkanı şuan kapalı. Benimde dükkan niyetim var yine uzun zamandır ancak sermaye sağlam olmadığı sürece girmek istemiyordum. Bu arkadaş dediğim gibi mekanını açamıyor bazı sorunlardan dolayı biz bunla konuştuk 70 milyarlık malzeme var bilgisayar parçası, dolabı, rafı vs vs.. Bunları gidip alıcam satttıkça parasını göndericem. Satılan maldada kar ortağıyız. 50 TL olan bir ürünü örneğin 100 TL ye satarsam 75 TL ona göndericem 25 TL bana kalıcak. Buraya kadarda güzel iyi bir malzeme ile bu işe tekrar giricem.
Asıl içinden çıkamadığım konu ise şu dükkan olayı... 15-20 m2 dükkanlara 300-400 diye giden kiralar istiyorlar. Bende çevremden uzaklaşmak istemiyorum çünki yıllardır bu çevrede benim bu işi yaptığımı bilmeyen yok bu bana bir avantaj sağlıyor fakat bulunduğum çevrede cadde üzerinde bir dükkan bulamıyorum hepsi dolu. Az aralara girince 1 tane buldum 500 TL kira istiyor ufacık yere.. Az daha ara sokakta kendi mülkümüz var annanemlerin yanı kullanmadığımız bir ev gibi bi yer diyorumki bunun ön duvarını kırıp bi camekan yapıyım koskoca dükkan olur bana en azından kira vermem 10 ay iş yapmasam kira derdim olmaz ama ara sokakta kalıyor sorun bu. 500 TL bulduğum dükkan caddeden ara sokağa giriyorsun 3-4 dükkan sonra kendi mülkümüz 50-75 metre ilerde tek fark bu. Kendi mülkümüz olan yere 2 bin tl masraf yapsam dükkana döner... Şimdi sizlere sorum şu caddeye daha yakın bir yer bulamazsam bu işe girmesem mi yoksa kendi mülkümde biraz iş yapıp sermaye koyup daha güzel bi yerde dükkan mı bulsam sizlerinde bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var okuduğunuz için şimdiden teşekkür ediyorum