Öncelikle iyi niyetle uyarılarını paylaşan arkadaşların hepsine teşkkür ederim. Hepinizin dostça bu uyarıları yaptığınızın farkındayım

@Bilo 'can öncelikle bilmeni isterim, değerli yazılarını keyifle okuyorum. Keza aynı şekilde @MehmetCAKIR senin de paylaşımlarını keyifle takip ediyorum. Pek çok yazılarınızdan pek çok değerli ipuçları edinmeme ve diğer arkadaşlarından da edinmelerine sebep olduğunuz için de yeri gelmişken ayrıca teşekkür ederim.

Gelelim konuya; kabul daha önce hiç nakliye sektörü ile çalışmışlığım yok lakin, farklı sektörlerde halen sayfanın üstünün, altının ve sağının reklamlar ile dolu olduğu sayfaları çizmişliğim mevcut +2. sayfa, + 3. sayfalar.. Yani referans isteyene ağzını açık bırakacak referanslarım mevcuttur.

Hedef kitlem nakliye sektörü şirketleri değil. İşin doğrusu bir arkadaş bir yazısında çok güzel yazmıştı "her gün 3 saat uğraşarak 1.000 TL kazanacağım sorunlu nakliye sitesi yerine, 1 saat uğraşacağım 500 TL kazanacağım mobilya sitesini tercih ederim.." çok doğru bir söylem aslına bakarsak. Bu sebeple bu alanda kalıcı bir çalışma niyetinde değilim. Sadece bu alandaki arkadaşlara farklı stratejiler ile buralarda nasıl yer edinebilecekleri için bir ışık tutma gayesi ile bu sayfaları açtım.

Sonuçta basit bir Youtube videosu ile " Dalaman nakliyecileri" , "Dalaman nakliye şirketleri" gibi bu işle ilgili anahtar kelime olabilecek bir cümle varyasyonlarında ilk sayfada çıkılabiliyorsa ( ki bu çeşitlilik arttırılabilir) Türkiye'nin tüm il ve ilçeleri için de aynı çalışmalar yapılabilir. Hani Niche siteler diyoruz ya, işte bu o sistem için bence mükemmel bir taban. Tabii derdi Adsense kasmak olanlar için ne kadar işe yarar o biraz muamma ama hedefi ürün satmak veya hizmet pazarlamak olanlar için bence mutlaka ele alınması gereken uygulamalar. Hepimiz biliyoruz çok fazla sayıda kişi var sitelerini bırak hatta, Facebook'u, Twitter'a bırak, basit Instagram hesaplarından bile ürün satışları yapmaktalar ve gayet de iyi satışlar yapanlarda mevcut.

Bu konuyu seçme sebebim sırf rekabet yüksekliği olan bir alanda nasıl bir strateji uygulanırsa yer alınabilir o sektörde onu denemek istedim. Düşünürsek; bu gün zayıf olan pek çok sektördeki rekabetin çok daha fazla kişinin bu sistemleri öğrenmesi ile daha da zorlaşacağı kesin. Bundan 5-10 sene önce nakliye sektöründeki rekabet ne idi ? Bugün ne ?.. gibi.

Bu konunun özü; aslında ilk Youtube platformu'nun seo için bizlere nasıl mükemmel fırsatlar sunduğunu göstermek idi, bakmayın sonra konu dallandı budaklandı ..

Sürçi lisan oldu ise affola