alanadi_destek adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tamamen bu segment'de satış yapmıyoruz,

Bu Segment'de satış yapmaya başlayalı sadece 3 ay oldu. Ve şuan 480+ VPS Mevcut,

200 VPS'nin içeriğini bilmemin sebebi , Müşterilerimiz ile yakından ilgilenmemiz olabilir mi?

Sattığınız VPS'de ne olmadığını bilmezseniz asıl sorun var demektir.

i7 ATX kasalar ile Gerçek Dell , IBM ve diğer Serverları aynı kefeye koyuyorsanız , Sizinde dediğiniz gibi biz aynı sektörde iş yapmıyoruz kesinlikle.

Neyse daha fazla uzatmaya gerek yok.

Siz bizim farazi rakam verdiğimizin hayalini kurmaya devam edin.

Bizde işimize bakalım.
Segmente olmuş bir hizmet satmıyorsanız, müşteriniz size içeriği iletmediği halde içeriği biliyorsanız bu enteresan bir durum yaratır. Söz konusu veriler kanun karşısında en az kişisel bilgiler kadar önem taşımaktadır. Sattığımız sunucularda müşterilerimiz bize iletmediği sürece sunucuda ne olduğunu bilmiyoruz çünkü; bilmemiz halinde suç işlemiş oluyoruz. Herhangi bir şüphe uyandırıcı, yasa dışı aktivite olmadığı ve yargı tarafından talep edilmediği sürece de bilmememiz gerekiyor. Bu sebepten dolayı 200 adet sanal sunucuyu da segmente olmuş bir hizmet olarak sattığınızı düşünüyorum ya da verdiğiniz rakamın farazi olduğunu düşünüyorum.

Her defasında rakam iletmenize gerek yok, sattığınız sunucu sayısının zerre kadar önemi yok. Çünkü bilerek çarptırmanıza rağmen sanal sunucu üzerindeki donanım limitleri ile işlemci ve kasa tiplerini karşılaştırıyorsunuz. Söz konusu donanım kaynağı olunca ha 3 GHz i7-3770 üzerinden vemrişsiniz ha E3-1270 üzerinden vermişsiniz bir şey değişmiyor. 3 Ghz yine 3 Ghz kalıyor. Ancak sizin söylemenize göre 9300 benchmark puanlı i7-3770 işlemcili bir ATX kasanın, 4100 benchmark puanlı Xeon X3440 işlemcili bir Dell rack sunucuyu 2'ye katlamıyor. Neden? Çünkü işlemcisi i7 ve kasası ATX.

Bence de fazla uzatmaya gerek yok. Her defasında dile getiriyorum daha da fazla dile getireceğim. Müşterilerin gerçekten neye ihtiyacı olduğunu bilmeden, anlamadan ve araştırmadan verilen her teklif "Biz bunu size iteliyoruz" demekten başka bir şey değildir. R10'daki servis sağlayıcıların artık gerçeklerle yüzleşmesi gerektiğini düşünüyorum.

Doğrudur, hayal kuruyoruz.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 17:47:59 -->-> Daha önceki mesaj 17:43:15 --

Xnet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Alt yapının İ7 ATX kasalarda Düz 7200RPM Sata Disklerden oluşması ile IBM Dört işlemcili Sunuculardan Fiber Storage Yapılı 15000RPM Profesyonel Disklerden oluşması arasında çokta fazla bir farkcık yok yaklaşık 10 katı parasal maliyet 10 katı güvenliksel yedeklilik ve 10 katı performans farkcıkları var fazla bir farkı yok fazla kafanızı yormanızada gerek yok boş verin

Herkese iyi çalışmalar
Hoşgeldiniz. Karşılıklı like'laşmalarınızın biterek konuya katkıda bulunmaya başlamanıza sevindim.

alanadini'nin mesaj içeriğinden direkt alıntı:
alanadi_destek adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gidip'de i7 , ATX Makinada böyle bir VPS açarsan tabiki VPS hataya düşer kapanır.
IBM? 4 işlemcili sunucu? Fiber storage? Bu söylemlerin hiç birisi yer almıyor.

Hala elma ile armutu karşılaştırıyorsunuz. Bir önceki mesajımı dikkatle okuyun lütfen.

Ayrıca bir traffic generator bot programının kalkıp fiber storage'da bottleneck yaratarak altyapısal bir gereksinime ihtiyaç duyucağını düşünmüyorsunuzdur umarım? Uçmayalım.