@Bilrom (Murat Aybars) beyefendinin dediklerine sonuna kadar katılıyor ve bizde eksik olan bir maddeyi de sonuna eklemek istiyorum.

Bizim insanımızda (kesinlikle onlar kendilerini biliyor) ticaret ahlakı yok. Bazı arkadaşlarımız ne kendi gibi bu işi yapanları düşünüp piyasayı koruyor ne de müşterilerini düşünüp doğru dürüst hizmet satıyorlar.. Çıkıyor ben 2 tl'ye vds satıyorum diyor. Merak ediyorum 1 IP adresine TTnet 8 TL isterken siz vds adedini 2 tl den nasıl satıyorsunuz. Hadi veri merkezi ucuza aldı size de 100 tane bedava verdi. 2 tl den 200 lira kazandınız. Makineye veya barındırmaya para ödemiyor musunuz? %18 KDV yi, Stopajı, ofis kirası, Bağkur/Sigorta veya fatura ödemiyor musunuz? hepsini geçtim nasıl kâr ediyorsunuz? Hadi tümünü bir şekilde hallettiniz 200 lira cebinizde kaldı, iyi ama 200 kişiyi 1 dedicated makinede nasıl barındırdınız, hattınız, işlemciniz ne?

Biz 1 gb ram'lı makineyi 35 tl den satarken adamlar 2-3 tl den satıyor ve de biz piayasaya destek veriyoruz diyorlar. Kusura bakmasınlar piyasaya destek değil anca tekme vuruyorlar. Milletten parayı alıp nede olsa 2 tl vermiş umrunda olmaz mantığıyla hareket ediyorlar.

Biz bu değiliz, lütfen dürüst olalım ve hem bizimle aynı işi yapan arkadaşları hem de müşterilerimizi düşünelim. İnsanları bir sağa bir sola vds, hosting arayışına sürüklemeyelim. Herkes hizmetini doğru dürüst versin, hakkıyla parasını alsın, helal kazansın.

Bir vds talebi gördüğünde kullanıcının neye ihtiyacı olduğunu düşünmeden, ihtiyacını ve sorunlarını sormadan, bu hizmeti sağlayabilir miyim acaba demeden pat diye teklif yapıştıranlar ve biz hizmeti sağlarız diyenler, kusura bakmasınlar anca kendilerini ve teklif isteyeni kandırıyorlar. Önemli olan para almak ve müşteri sayısını çoğaltmak değildir. Mesele adam gibi hizmet vermek karşılığını da almaktır....

Amacım kimseye sitem etmek yada kalp kırmak değildir. Üzerine alınan arkadaşlardan da aşırıya gittiysem özür dilerim. Ayrıca konuyu açan abimizden de konu dışında bir mesaj olduğu için özür dilerim.

Fatih Özdemir
Rize Datacenter ve İnternet Teknolojileri / Gbit Yazılım Tic. Ltd. Şti.