seoinforbot için hazırladığımız seo toolumuz olan stasa v5 ile yeni bir projeye başladık bu projenin gidişatı hakkında buradan bilgi vermeyi sizinle paylaşmayı düşündüm hem STASA v5 (worpress veya joomla veya benzeri bir araçla değil türk yapımı bir CMS ile) ile seo nasıl yapılmakta apachenin genelözellikleri nasıl kullanılmakta bunlar hakkında bilgi vermek amacı ile bu denemeyi yapmaktayım
allah utandırmasın.
uzun süredir seoinforobot ile ilgili olarak SEO ya uygun (uyumlu değil uyumluluk ve uygunluk farklı şeylerdir.) olarak nasılyapılır nelere dikkat edilir konusunda çeşitli paylaşımlar yapaktayım ve sonunda yeni bir proje almam sebebi ile buradan bu verileri ve projenin baştan sona gidişini paylaşıyorum
Alan adı seçimi:
Alan adı seçimini ne yazıkki ben yapmadım ancak küçükte olsa bazı etkilerim oldu. alana adımız (ilanservisigazete.com)
kendi ihtiyaçlarım doğrultusunda aylar önce labina hosting e hazırlattığım seo hosting sunucusundan yer aldım. (Şu an için para vermedim ama fiyatı söyleyim 1000 TL SSL + SEOhosting )
şu an için alan adını 1 yıllık aldım ancak proje tam faal olduğunda 10 yıllık olarak yenilenecek
ve son olarak hosting sunucumu Şimdilik basit ayarlar ile configure ettim.
ve stasa v5 i kurdum
bu adımdan sonra içerik girmekten başka bir şey yapmama gerek yok (Şimdilik içerikler girilip tamamlanınca yeni ayarlar yapılacak)
STASA V5 Özellikleri
- HTML 5 yapısı
- schema.org yapısı
- CMS yapısı
- MVC yapısı
neden stasa v5 i seçtiğimi soracak olursanız. brincisi kendim yazdım tamamen SEO ihtiyaçları için hazırlandı ve ayrıca çok ama çok hızlı tepki vermekte.
şimdilik bu kadar bir sonraki paylaşımım şimdiden söyleyim içeriklerin hazırlanışı ve url yapısı ile ilgili olacak
Not: Unuttum kusura bakmayın henüz webmaster tools a kaydetmedim
ve sitemap oluşturmadım