Dogukan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aynı durumdan bende şikayetçiyim. İşimden ötürü bilgisayarım devamlı açık durması gerekiyor. Yeri geliyor bazen ben bilgisayarımın başında olamıyorum arkadaşlar bağlanıp projelerle ilgili sıkıntılara filan bakıyorlar. Herneyse aşağıdaki olayı yaşadım:

Superonline müşterisiyim. Bundan 2 ay kadar önce AKK yüzünen 100mbps 250 GB AKK olan pakete geçtim. 250 GB AKK'den anladığınız nedir? Download/Upload 250 GB hız limitine ulaştığında bağlantın düşecektir. Bundan önce gece kuşu kampanyasındaydım ay sonuna az kala kotam dolar, 50GB joker hız alanı alırdım bana yeterdi. Pakete geçtikten 10 gün sonra bir baktım sms gelmiş, "hız alanını doldurduğunuz için bağlantı hızını düşürülmüştür."

Olaydaki üçkağıdı anlatayım : Biz 250 GB AKK alıyoruz ya, bu sivrizekalılar şöyle bir tuzak kurmuşlar. Bütün paketlerde sabit olarak "50 GB Hız alanı limiti" Devamlı bilgisayar upload/download yaptığından 50 GB hız alanı dolmuş. Mail atıyorum arıyorum diyorum "bana sizin temsilciniz 250 GB hız alanı var bu pakette dedi, hız alanı tanımı anlaşma metninde upload/download için belirtilen sınırlamadır diye geçiyor. yanıltıcı bilgi veriyorsunuz insanları kandırıyorsunuz" dedikçe hep aynı cevap "taahhütnamede bütün paketlerimizde 50GB upload hız alanı vardır"

Arkadaşlar eğer gerçekten bu konuda birşeyler yapmak isteyenler varsa, sağlam bir platform oluşturup hakkımızı yasal yollardan arayalım. Sağlam bir çalışma yürütür ve AKK'den şikayetçi olan arkadaşlar gerçekten arkamızda durarsa (en basitinden bir imza), o zaman bu fırsatçılara haddini bildirebiliriz. (Change.org gibi sitelerin pek bir etkisi olmuyor ülkemizde onun yerine tamamen kendi oluşturacağımız bir platform olması gerekiyor.) Eğer bu işi gönüllü olarak yapmak isteyenler varsa bende elimden geleni yaparım.

Ekleme : Bimer ve BTK 'ya şikayette bulundum. Bimere başvurduğumda beni tekrar BTK 'ya yönlendirdiler, 2 aydır BTK 'ya cevap yazacak Superonline denilen firma en azından BTK'dan bir yaptırım beklerdim bu cevapsızlığa karşı ama onlarında fazla taktıklarını düşünmüyorum.
San zahmet şikayet ve yaptırımm için adım adım ne yapabileceğimizi yazabilirsen destek olmak istiyorum. Nereye gidilmesi gerekiyo ne yazılması gerekiyor ne doldurulması gerekiyorsa yapmaya hazırım.