jarmenso adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok güzel düşünmüşsünüz fakat konu çok aceleye gelmiş gibi

Bir kaç sorum olacaktı ;

Bayi sizden normal müşteri ile aynı fiyatta alacak ise bu programın amacı nedir? (Yani ben bayiyim aylık 20 vps satacağım diyeceğim 20 vps üzerinden %x indirim mi sağlanacak ? )

Bayi satışını yapacağı sunucu ücretlerini önceden mi ödeyecek yoksa müşteri gibi her sunucu başına sizemi gönderecek ücreti ?

Bayi'ler için ödeme yöntemleri için api (eklenti v.s) verilecek mi ?

Bayiler sitelerinde alanadi.com.tr bayisi olduğunu belirtmek zorundamı ?

Bayiler YS belgesiz satış yapabilecekler mi ?

Verilecek vps/vds'ler oyun kurulumlarına uygun mu ?

Şimdiden teşekkür ederim

1 ) - Bayiye X adet'e kadar %X indirim , X adet'den sonra sonsuz sayıya kadar %X indirim sağlanacak. Son kullanıcı ile aynı fiyata almayacak.

Ayrıca biz hedef rakam'a ulaştığımızda , Biz şuanki düşük fiyattan değil , Normal Fiyatlardan VPS satacağız , Bayi ise aynı fiyatlardan almaya devam edecek.

2 ) - Bayi her sunucuyu aldığında indirimli ücretini ödeyecek , Kendisi dilerse belirli bir miktar kredi ekleyebilir. Sunucu aldığında otomatik oradan da düşebilir. Bunu bayiye bırakıyoruz.

3 ) - Bayiye şuanlık herhangi bir ödeme api'si sunulmayacak. Bayi direkt olarak bize göndertebilir , Yada kendi hesabına ödeme alıp , sonradan bize havale/EFT yapabilir.

4 ) - Bayiler bizim bayimiz olduğunu belirtmek zorundamı? Bunu henüz kararlaştırmadık. Büyük ihtimal böyle bir zorunluluk olmayacak.

5 ) - VPS'ler Türkiye Lokasyon olacak , Limitleri dahilinde oyun kurulumuna uygun olacaktır. (Email Marketing , Spam , Yasa Dışı işlemler yasak). Ayrıca bir bayi ay içinde 3'den fazla illegal işler yüzünden uyarı alırsa bayiliği askıya alınacak.

6 ) - Biz Teşekkür Ederiz

UmutMertSEVER adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Güzel proje daha önce yapmaya çalışanlar olmuştu ancak tutması için üzerinde bayağı durulması gerek mesela bayi sadece satsa destek talepleri sizin panele düşse daha iyi olabilir çevresi geniş olan birçok insan tanıyorum bir nevi satış temsilcisi gibi birşey olacak
Bu büyük ihtimal şöyle olacak , ufak sorunlarda atıyorum. Müşteri X progrmı kuramıyorum dediğince vs, bayi kurabilir. Ama VPS'ye erişemiyorum dediğinde haliyle sorunu bizim gidermemiz gerekecek. Ortak Destek sistemi olmasa bile , Bayilerin özel iletişim kurabileceği bir Mail adresi yada telefon numarası sağlanacak.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 15:10:02 -->-> Daha önceki mesaj 15:06:14 --

Jolan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Desteği ben sağlayacaksam kendi sunucumu pazarlarım, siz diyorsunuzki ayda 30tane vds sat 30 müşteriye destek ver bendende xx rakam para al. Ayda 20-30 tane vds satabilecek kişi kendi sunucusundan satış yapmak varken neden sizden vds alıpta kazancını %70-%80 düşürsün ki ?
Vds 'lerde yapacağınız indirim yerine kendinize bir satış pazarlama elemanı alabilirsiniz veya bu bütçeyi adwords reklamlarına ayırırsanız daha doğru sonuçlar elde edebilirsiniz, kolay gelsin.
Bizim bayiye vereceğimiz fiyata , Bayi kendisi O VPS'yi mal edemeyeceği için , Bizim sistemimiz sizin tezinizi çürütüyor.

Ayrıca biz bayi kesinlikle destek verecek demedik. Biz kendimiz bile 480+ VPS Satmış olmamıza rağmen günde 1-2 talep geliyor bu konuda. Bayi ona gelen talebi direk bize yönlendirebilir.

Önemli olan , Bayinin sorunu bize zamanında iletmesi , ve Müşterinin memnun kalması.

Yoksa , 200 TL'ye bir sunucu kiralayıp , 10 Tane VPS açarsınız , Sonra sistem kaldırmaz çöker yada işlemez hale gelir , Sadece 1 ay kar yaparsınız. Ve kar yapmanız içinde çok yüksek fiyatdan satmanız & alıcı bulmanız gerekir