Her forumda olduğu gibi bu forumda da yaşa bakarak yargılayan çok kişi var. Ama onlardan daha fazla bizi el üstünde tutan abilerimiz de var.

Ben de biraz kendimden bahsedeyim @MahmutCan; yazının sonunda bana yer vermiş biraz. Onu genişletmek gerekir sanki.

Ben de 16 yaşımdayım . İnternet dünyasına adım attığım günden itibaren 5 yıl geçmiş . Çok çabuk geçti doğrusu , ömür akıp gidiyor. İlk yaptığım iş olan logoyu görünce duygulanıyorum . 7 TL ' ye yaptığım bir işti . Hattıma lira yükleterek tahsil etmiştim onuda . Beni bu işlere sürükleyen de @MahmutCan; dır , hakkı vardır üzerimde es geçmemek lazım .

Nerede kalmıştım ; işte logo , banner vs. yaparak çok ama çok düşük kazançlar sağladım 1 sene . Ardından SEO ve WordPress ile tanıştım . Yavaş yavaş öğreniyor , bilgime bilgi katarak ilerliyordum . Bu bilgilerimi insanlarla paylaşmak için açtığım onlarca blog vardı hatta. Ama yazılarımı okutmayı bilmediğim için zevk alamıyordum yazmaktan çünkü dönüş alamıyordum . Her neyse , yaklaşık 3 sene SEO ve WordPress üzerinde uzmanlaşmakla geçti . Son iki senedir her iki alanda da kimsenin beklemediği , kimsenin düşünemediği sonuçlar elde ettim çok şükür. Ama şu da var ki son iki yıldır yaşamadığım acıları tattım . En başta yapmak için yaptığım , sonrasında zorunlu olarak kariyer ve para kazanmaya dönen işlerim hayatımı felç etti resmen . Ailemle her zaman tartışıyordum , arkadaşlarım yoktu ve aldığım sorumluluk belimi büküyordu resmen. O pembe rüya gibi olan ilk 3 yıldan sonra geçen 2 yıl 'da her şeyin ciddiyetini anladım . Son iki yılda resmen yaşlandım . Sadece geçtiğimiz sene 1000'den fazla siteyle çalıştım . Çok şükür güzel paralar kazandım , kendi kendimi geçindirdim , biraz da para biriktirdim (Bursa'da bir Fen Lisesinde okuyorum , yurtta kalıyorum ve ailemden zerre destek alamıyorum.) . Ama mutlu olmadıktan sonra bir işe yaramadı bunlar tabi.
Bazen düşünüyorum neden bunlara girdim , veya girmek zorundamıydım gibilerinden . Ben de bir şeyler başaramasam az parayla mutlu olabilirdim . Ailem ile aram bozulmazdı . Onların desteğini hep arkama alırdım belkide. Şair ne demiş ; "Paralar dertleri vermedi mi ? " işte benim olayım da aynı buna döndü . Ne kadar çok geliştiysem , ne kadar çok kazandıysam o kadar üzüldüm , o kadar kendimi yedim.
Ve sanırsam da kendimi yemeye devam edeceğim gibime geliyor çünkü Boğaziçi Bilgisayar Mühendisliği veya Koç Bilgisayar Mühendisliği istiyorum . İnşallah hayallerim doğrudur.

Önümüzdeki ay yasal işlemleri bitirip JUDAJANS olarak kurumsallaşacağız inşallah. Ofisi hazırlamaya çalışıyoruz , çaya bekleriz .

Bu forumda benim üzerinde emeği olan çok kişi var. Hepinize teşekkür ederim .