atiryaqi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sizce ne yapmalı şu anki durumda belki gerçekten olmayabilir ama olmaz kardeşim deyip bırakılırsa bir adım bile atılamaz belki hükğümet değişmeli belki vergi sistemi eğitim gelişmeli vsvsvsvsvsvsvsv. ama nasıl olabilir?
Her şeyden önce başta devlet adamları olmak üzere vatandaşların kafa yapısı değişmeli. İşini iyi yapanın daha iyi yapması sağlanmalı, kurum ve kuruluşlar siyasete göre şekil almamalı, "gavur yapıyor yaa" gibi fikirler değişmeli, adalet-hak-hukuk-demokrasi gibi kavramlar gelişmeli, insanlar birbirinin hakkını yememeli bu ülkeye nasıl faydam dokunur diye düşünmeli.

Bütün altyapı hazır olduktan sonra;

Devletin teşvik yapması lazım. Örneğin teknoloji sektöründe atıyorum güneş paneli konusunda ARGE yapan firmadan vergi almayacağım, hatta ortaya bi ürün çıkarıp seri üretim aşamasına geldiği taktirde XXX.XXX TL hibe edeceğim şeklinde yaklaşımların olması lazım. Aslında bu dediklerimi TÜBİTAK yapıyor ama bizim uyanık sanayicimiz parayı alayım da gerisi önemli değil kafasında olduğu için hiç bir işe yaramıyor. Yine üstte dediğim gibi kafa yapısına geliyoruz.

Devlet belli kategorilerdeki firmaların işini kolaylaştırırsa, ARGE'ye teşvik ederse ya da kendi belirlediği sektörlerde firmalar kurarsa belki bişeylerin başlangıcı olabilir.