Güzel makale için teşekkürler. Müsade edersen bende ekleme birazda eleştirme yapayım .. Öncelikle makaleni ve stratejini çok beğendim tbr ederim. Eksik noktalar var yanlış anlama sakın.

Bu lsi kelime araçı biraz garip geldi bana araçı hiç incelemedim ama verdiğin caps dan araçın lsi kelimeler ile pek alakası yok açıkcası. Verdiğiniz kelimeler direk tf-idf(term frequency) listeleri gibi geldi bana ... Bu kelimelerde rekabet çok fazla zaten yani bilinen kelimeler.

Bence bu analiz site açılmadan yapılmalı. seriilan(dot)com v.b. alan adları bulsanız dahi rekabet çok fazla olduğundan aşırı para kaybı ve zaman harcayacağınız kesin. Öncelikle ilan yayınlayarak para kazanacağımızı farz edelim. Benim yaptığım analizde domaini belirlemem ve çok az emek harcayarak para kazanmamı sağlayacak kelimeler şunlar olurdu rekabetlerine ve aranma hacimlerine bakmadım ama para kazandıracağına eminim

domainimi şu kelimelerden belirlerdim.

ilan bürosu // hatta sub... tarzı bile gider tabi spam olmayacak ... gaziosmanpasa.ilanburosu.com.tr
ilan ajansı // yukarıdaki aynı takdik.
iş ilanları
eleman ajansları
sosyal ilanlar
mevzuat ilanları
eğitim ilanları
günlük ilanlar, günlük iş ilanları
nüfus cüzdanı kayıp ilanı
hükümsüzdür ilanı ................

v.s. v.s. bu iş sabaha kadar devam eder kısacası. Ayrıca ilan örnekleri arayanlarda çok fazla "örnekleri" öbeği çok aranan bir kelime ilanlarda. Veya "sarı" kelimeside çok etkili. Senin araç bu kelimeleri göstermiyor. Yani yanlış anlama ama bu araçı referans alıpta site yapacak birisi çok iyi karar vermesi gerek. Daha derine inmesi gerek. Derine indikçe kaybolmaması gerek. Bu yazdıklarımı artislik olsun diyede yazmıyorum makaleyi referans alıpta site kuracak insanların emekleri boşa gitmesin diye yazıyorum. Ama araç yinede yüzeysel olarak fikir verir size. Fakat bu kelimelere has siteler yapmanız ve başarı sağlamanız çok uzun zaman para v.b. bir ton şey lazım. hurriyetseriillan.com bunun yerine ilanburosu.com ilanajansı.com gibi alan adları tercih ederdim ben. Benim stratejim bu olurdu açıkcası. Artık kelime gazete ilanı yerine ilan burosu veya ajansı oldu gördüğünüz gibi.

Yukarıdaki kelimeler veri madenciliğinin ve alt kategorisi olan web madenciliği teknikleri ile bulundu. Yani daha LSİ kelimeler bulunmadı. Buna ne ram yeter nede işlemci. O yüzden bunlarla idare ediyoruz ne yapalım. Bir kaç örnek caps veriyorum. Boldladığım konularda Türkiyede eğitim veren kurumlar var ders başı 100 dolar. Başkalarının araçlarını kullanana kadar kendi araçlarınızı geliştirmeye bakın. Yani size balık ısmarlamıyorum balık tutmasını öğretiyorum. Doğru olan budur kimse kızıpta benle tartışmaya girmesin lütfen. Surçi lisan ettiysek afola.

Buda "gazete ilan" kelimesinde listelenen ilk 30 sitenin birbirleri ile benzerlik analizi. Cosinüs similarity ve tf-idf yöntemi ile ölçülmüştür. Hani ufkunuz açılsın diye veriyorum